Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Coldplay “Kaleidoscope”

© Publicitātes foto

Ja uzskaitām britu rokgrupas “Coldplay” mazās platītes jeb EP, tad šī ir pēc skaita jau trīspadsmitā. Piecas dziesmas, 25 minūtes. Aptuveni tāpat “Coldplay” rīkojās pirms pāris gadiem, izdodot savu pagaidām pēdējo studijas albumu “A Head Full Of Dreams” – arī tad pirms tam tautās tika laists EP “A Sky Full Of Stars”.

Šajā minialbumā iekļautas trīs jaunas dziesmas un divi remiksi. Pazīstamākais gabals ir “Something Just Like This”, kas tapis sadarbībā ar elektroniskās deju mūzikas duetu “The Chainsmokers” un ierakstīts “dzīvajā” aprīlī Tokijā notikušajā koncertā. Jaunās dziesmas ierakstītas grupas tūres studijā “A Head Full Of Dreams Tour” laikā, kas, cita starpā, joprojām risinās. Jāpiebilst, ka dziesmas “Aliens” līdzautors ir Braiens Īno (“Roxy Music”), visi ienākumi no tās tiks novirzīti nevalstiskajai organizācijai “Migrant Offshore Aid Station”, kuras patroni ir akurāt “Coldplay”.

PAR. No piecām dziesmām diezgan pagrūti izsecināt kaut ko par grupas tālākajiem plāniem, taču “All I Can Think About Is You” ir ļoti skaista melodija (tā gan izskanējusi jau iepriekš). Nu, un “Something Just Like This” - tas, protams, ir hits. Tiesa, vairāk pateicoties “The Chainsmokers” ritmiem.

PRET. It kā dīvaini, ka Rietumu kritiķi, kas parasti sajūsmā elš, pūš un sten pēc katra “Coldplay” mūziķu pieskāriena mikrofonam vai ģitāras stīgai, šoreiz pret jauno darbu attiekušies diezgan skeptiski - “Metacritic” rangā platīte saņēmusi tikai 63 punktus no 100. Noklausoties šo disku pat vairākas reizes, dīvainības sajūta zūd - stilistiski sadrumstaloti, diezgan tālu no “Coldplay” skanējuma, savukārt daudzu apbrīnoto “Hypnotised” vispār varētu novēlēt Āfrikas badacietējiem.

Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.