Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā uzstāsies bijušais "The Prodigy" dalībnieks

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 19. augustā, naktsklubā “First Mir” Andrejostas ielā ar īpašu dīdžeja setu uzstāsies bijušais slavenās elektroniskās mūzikas grupas “The Prodigy” dalībnieks Līrojs Tornhils.

Līrojs Tornhils (Leeroy Tornhill) ir britu dīdžejs un mūziķis, savulaik - dejotājs un leģendārās grupas “The Prodigy” taustiņinstrumentālists. Šīs grupas rindās viņš bija desmit gadus, no 1990. - 2000. gadam, tādejādi ar koncerttūrēm apceļojot teju visu pasauli. Līrojs atstāja grupu, lai varētu pievērsties solo dīdžeja karjerai. 2001. gada martā projekta "Flight Crank" ietvaros klajā nāca viņa debijas albums, kura tapšanā piedalījās tādi pazīstami dīdžeji kā Maxim, Adamski, Lee Scratch Perry, Mad Professors un Genaside 2. Līrojs daudz laika veltījis arī topa remiksu izveidei un mākslinieku producēšanai - šajā sarakstā kā sadarbības partneri ir tādi vīri kā Deivids Grejs, Mobijs, Dr. Doom (KoolKeith) un Flint.

Līrojs Tornhils ir ļoti populārs Apvienotajā Karalistē, kur viņa koncertturneju un uzstāšanos saraksts atgādina lidostas elektronisko tablo. Pasākumi ar mākslinieka dalību pulcē tūkstošiem elektroniskās mūzikas pielūdzēju un fanu visā Eiropā.

Šobrīd viņš darbojas projektā “Smash HiFi” kopā ar vācu dīdžeju un producentu Martinu Horgeru. Pērn oktobrī viņi laida klajā savu pirmo albumu "Order More Disorder”, kurā iekļautie ritmi, cita starpā, izmantoti automašīnu “Kia” reklāmās. Pašlaik Līrojs turpina rakstīt jaunu mūziku gan saviem solo, gan dažādu mākslinieku un dīdžeju projektiem, tostarp arī kādreizējam kolēģim “The Prodigy” rindās Maxim.