Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Piena svētkos muzicēs Shipsea un "mumijtroļļi"

© Publicitātes foto

Rīgas pilsētas svētku ietvaros 19. un 20. augustā kafejnīcas “Piens” apkaimē īpaši labiekārtotā teritorijā izskanēs “Piena svētki”. Šī gada tematika ir “Far From Space” jeb “Tālu no kosmosa”.

Protams, “Piena svētku” orbītas centrā ir mūzika. Sestdienas vakara nagla būs Iļjas Lagutenko un grupas “Mumiy Troll” audiovizuālā performance “Kosmiskais reiss”, bet svētdien - Shipsea (Jānis Šipkēvics) un viņa izveidotās domubiedru grupas “Nepāriet” sagatavotā Imanta Kalniņu dziesmu programma, kurā šī klasiķa skaņdarbi ieguvuši jaunu un pavisam citādāku interpretāciju.

Nedaudz par programmu “ImKa. Shipsea. Nepāriet”. Tā bāzēta uz Imanta Kalniņa dziesmām, kuru atskaņošanai Jānis Šipkēvics izveidojis grupu “Nepāriet”. Tās sastāvā: Alise Joste, Evija Vēbere, Iļja Lagutenko, Ksenija Zaķe, Lenarts Heindelss, Lorete Medne, Matīss Čudars, Miķelis Putniņš, Rūdolfs Dankfelds, Vladislavs Nastavševs, Zelma Jēgere un, protams, pats Šipsītis. Koncerts balstīts uz 1997. gadā tapušo Ainara Mielava un Imanta Kalniņa kopdarbu “Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet”. Tas iecerēts kā atskats uz šī albuma virsotnēm, izceļot neparastās saturiskās vēsmas, kuras 21. gadsimtā ieguvušas jaunu nozīmi. “20 gados radies jauns cilvēks, izaudzis jauns latvietis, kurš nemainīgi izjūt telepātisku saikni ar Kalniņa skaņām. Esmu ļoti gandarīts, ka šajā koncertā varu kolektīvi pieslēgties šai varenajai mūzikas dzīslai, kurā ar baudu un atbildību šobrīd ieplūstam,” saka Jānis Šipkēvics.

“Piena svētkos” muzikālo spektru veidos arī latviešu grupas “Pērkons”, “Ezeri”, “Polifauna”, “100 baltas dvēseles”, “Jāņa Ruņģa klātbūtne”, “Pacific K”, reperis Ansis, kā arī dziesminieki Lukass Edgars un Martin Confused. Jānis Ozoliņš izpildīs Filipa Glāsa etīžu repertuāru. Līdzās mūzikai kultūras prieku iespējas papildinās četras teātra izrādes, kuras būs iespējams vērot K. K. fon Stricka villā. Svētku teritorijā apmeklētājus smīdinās arī laikmetīgā cirka trupas “Cin Cin Cirks” un “Galapiat”, bet vecākiem piedāvāta opcija bērnus pieteikt speciālajai “Piena svētku” cirka skolai, kas notiks “One One” telpās. Ieeja šajos svētkos ir bez maksas, iekšā tikšana no kafejnīcas “Piens” un Aristīda Briāna ielas puses.