Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: "V.I.P.P. Basbočka" - "Nepārāk daudz"

© Publicitātes foto

Latvju pankroka apvienība “V.I.P.P. Basbočka” (pirmie četri burti nozīmē “vokāli instrumentālais pankroka pulciņš”) pastāv jau no 2008. gada, tā dzimusi Lielvārdes kultūras nama paspārnē.

Šķiet, ka kaut kad tad arī pirmoreiz patrāpījās apskatniekam pa vērtējumam - šī ir viena no labākajām pašmāju pankroka koncertgrupām. Kaut kas viņu mehānismā īsti nestrādāja, tāpēc “basbočka” tikai ik pa laikam nāca klajā ar kādu singlu, taču vismaz viņu dziesmu “Madara” droši vien zina visi, kam bijusi kāda darīšana ar “underground” skatuvi. Tā nu cīnoties ar sastāva maiņām un citām problēmām “V.I.P.P. Basbočka” aizgrauzusies līdz šim četru dziesmu EP, kas ir pagaidām vienīgais esošajā sastāvā (Juris Baltins - vokāls, ģitāra; Gatis Līkums - basģitāra, papildvokāls; Kristaps Kukša - bungas) izdotais darbs. Savulaik šī grupa sevi pieteica par “optimistiskā debīlisma pamatlicējiem” un “pirmajiem šlāgermetālkora pārstāvjiem”, bet šobrīd aprobežojas ar kautrīgo “punk/grunge” - tas gan laikam tiešām ir tuvāk patiesībai. Albums ierakstīts Valmieras ierakstu studijā "Hodila Records", to miksēja un māsterēja Ģirts Laumanis jeb Lomiks. Četras enerģiski pozitīvas dziesmas, no kurām hārdkorīgā “Voglio la Mamma” ir itāļu valodā. “Pēc šīs dziesmas, kas tulkojumā nozīmē “Gribu mammu”, nevajadzētu mācīties itāļu valodu, jo tā neatbilst itāļu valodas gramatikas likumiem,” brīdina dziesmas autors un grupas līderis Juris Baltins.

PAR. Izceļas dziesma “Pārāk daudz”, kas ar Jura “postgrandža” vokālu to tiešām tuvina šim mūzikas stilam, taču pats labākais gabals ir enerģiskā “Malka”. Paši varat iedomāties, ko auss saklausa tekstā “jāpasūta malka”, “malka, kas sasildīs”…

PRET. Kāpēc tikai četras dziesmas, tiešām vairāk nebija? Lai gan - abas pēdējās (“Voglio la Mamma” un “Galvenais nav galvenais”) nav nekas īpašs, tad jau laikam tiešām vairāk nebija.