Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šodien Rīgā koncertēs jaudīgie "Repetitor" no Serbijas

© Publicitātes foto

Šodien, 10. augustā, Vecrīgas bāru Shot Cafe un Cartel āra skatuvē koncertu sniegs serbu garāžroka/postpanka trio Repetitor.

Ar trīs izdotajiem studijas albumiem un vairākām koncertturnejām pa Eiropu belgradiešu trijotne Repetitor ir izveidojuši savu neatkārtojamo muzikālo rokrakstu, kas apvieno jaudīgu rokenrolu, postpanku un visu to, kas meklējams un rodams starp šiem rokmūzikas žanriem. Klausītājiem tiek piedāvāta gruntīga skaņas siena, kuru rada ģitārists Boriss Vlasteļica, basģitāriste Ana Marija Kupina un bundziniece Milēna Milutinoviča. Visi trīs grupas dalībnieki amatu apvienošanas kārtībā ir arī vokālisti, līdz ar to viņu dzīvās uzstāšanās nudien var raksturot kā «viens par visiem, visi par vienu». Cik skatīts interneta vietnē YouTube, tad serbu uzstāšanās tiešām ir eksplozīvs postgrunge, kur īpaši izceļas abas dāmas. Nedaudz mulsina serbu valoda, no otras puses - zināmā mērā tā ir eksotika.

Jau kopš serbu debijas albuma Sve što vidim je prvi put (2008) izdošanas Repetitor tiek salīdzināti ar The Stooges, Nirvana, Sonic Youth un Swans. Grupa uzstājusies daudzos Eiropas klubos un festivālos, tostarp arī Ķīnā un Krievijā, visur saņemot sajūsminātas klausītāju un mūzikas kritiķu atsauksmes.

Grupas nākamie divi albumi Dobrodošli na okean un Gde ćeš nāca klajā attiecīgi 2012. un 2016. gadā, tos izdeva Slovēnijas apgāds Moonlee Records. «Viņi liek jums iemīlēties ģitārrokā atkal un atkal un, šķiet, pašlaik ir viena no labākajām ģitārroka grupām uz planētas. Viņi ir 21. gadsimta Nirvana, kas ir ieradušies, lai glābtu rokmūziku,» mūzikas blogā Louder Than War raksta Džons Robs. «Viņi ir haotiski un dusmīgi - nevis tēlojot, kā uz skatuves ir pieņemts, bet patiešām ir ellīgi nikni,» blogā The Line Of Best Fit piebalso Lorīna Douna.

Jāpiebilst, ka koncerta īpašie viesi būs latvju rokgrupa Art Of Keeping Secrets, kas uzstāšanos sāks pulksten 20.30, savukārt Repetitor uz āra skatuves Torņa ielā 4 kāps pulksten 21.40. Ieeja bez maksas.