Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Nova Koma "Zem cita režīma"

© Publicitātes foto

Pašmāju garāžroka grupa “Nova Koma” izceļas ar apbrīnojamu čaklumu – tā pastāv tikai pāris gadus, bet izdots jau otrais dziesmu apkopojums.

Pērn tika izdots albums “Mīlēt var tikai cilvēkus”, bet nupat klajā nācis piecu dziesmu EP. Atšķirībā no grupas pirmā albuma, šajā visas dziesmas ir latviešu valodā. Lai saglabātu koncertu enerģiju un spontanitāti, albums ierakstīts “Dirty Deal Teatro” telpās, visai šai trijotnei (Mārtiņš Vilnītis, Roberts Kočots, Jānis Kalvāns) spēlējot “dzīvajā”. Ierakstu producēja un miksēja Kaspars Greizis, bet māsteringu veica Kārlis Šteinmanis no “KS Records”. Albums pieejams digitālā formātā grupas Bandcamp profilā, taču ierobežotā tirāžā tas pieejams CD formātā - to var iegādāties grupas koncertos vai sazinoties ar pašiem mūziķiem. Pats svarīgākais - albuma prezentācijas koncerts notiks 17. augustā bārā “Nemiers”.

PAR. Iesākumā šķiet - kas tas par štruntu?! Taču ieklausoties, paklausoties un noklausoties (vai, cik glupi uzrakstījās…) šo materiālu vairākas reizes, “Nova Koma” piedāvājums sāk iepatikties. It īpaši jau piecu minūšu garā garāžbalāde “Vēl”, tāpat derīgas ir “Lesija atgriežas mājās” un “Norakstīts”, kuras varētu izmantot raidījuma “Atturība - dzīves norma” apskaņojumam. Interesants vokāls, pie kura gan derētu vēl pamatīgi piestrādāt.

PRET. Enerģiski, taču primitīvi. Varbūt derētu mazliet iepauzēt ar ierakstu izdošanu, lai pie tiem kārtīgi piestrādātu un tad laistu klajā kādu pamatīgāku bliezienu?