Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

NEDĒĻAS NOGALĒ: "Summer Sound" ar Donu trumpī

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas nogalē Liepājā risināsies tradicionālais festivāls Summer Sound. Lai gan tajā piedalīsies daudzi izpildītāji arī no ārzemēm, šķiet, galvenais jeb hedlainers tomēr būs mūsu pašu Dons – ne katrs taču spēj savākt pilnu Arēnu Rīga divus vakarus pēc kārtas.

Šīs vasaras krāšņākais latvju pludmales festivāls Summer Sound norisināsies Liepājā 28.-29. jūlijā ar vairāk kā 40 mākslinieku piedalīšanos. Skaļākie vārdi: dīdžeju trio Cheat Codes no Losandželosas, vācu uzlecošā techno house zvaigzne Felix Jaehn, kā arī franču dīdžejs un producents Klingade parūpēsies par grandiozu elektroniskās mūzikas programmu jūras krastā. Ar savu vērienīgāko šīs vasaras koncertu uz festivāla lielās skatuves uzstāsies Dons, savukārt pamatīgu ballīti garantēs Bermudu divstūris. No igauņiem noteikti gribētos izcelt Sibyl Vane - ļoti laba komanda. Līdztekus nosauktajiem apmeklētājus priecēs arī iespaidīga Latvijas mūziķu programma - Triana Park, Bandmaster, Elizabete Balčus, Satellites LV, Deeper Upper, Franco Franco, Skyforger, Very Cool People, Chris Noah, MyRadiantU, Pienvedēja piedzīvojumi, Astro’n’out, Miks Dukurs, Ivo Fomins, Marta Grigale, Polifauna un citi. «Esam teju finiša taisnē, lai pienācīgi sagaidītu festivāla viesus. Prieks, ka muzikālā programma festivālā ar katru gadu kļūst daudzveidīgāka - šogad Summer Sound ies pie sirds gan enerģiskāku ritmu cienītājiem, gan mierīgākas atmosfēras mīlētājiem. Latvijas vasara ir īsa, un Summer Sound ir viens no labākajiem veidiem, kā to nosvinēt!» uzsver festivāla direktore Linda Zajarska. Par vasaru - tur nu viņai ir pilnīga taisnība…

Šis būs jau septītais Summer Sound gads. Katru gadu organizētāji parūpējas ne tikai par labu muzikālo programmu, bet arī daudzveidīgu aktivitāšu un izklaižu klāstu. Jāpiebilst, ka šogad festivālā būs jauna mūzikas skatuve Priekšnams, uz kuras uzstāsies Treeeye, Jānis Irbe, Jauda, Refleksija un citi. Savukārt otra jaunā skatuve - Koncertsēta - parka koku ieskauta, aicinās festivāla apmeklētājus atvilkt elpu mierīgākā gaisotnē, piedāvājot kultūras programmu: uz tās būs iespējams redzēt dažādus pašmāju mūziķus, tostarp Tīnu Šipkēvicu, kādu laiku neredzētos Martin Confused un Gintu Cālīti, kā arī citus.