Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Apsveicam! Lauris Reiniks svin 38 dzimšanas dienu

© F64 Photo Agency

11.jūlijā savu 38 dzimšanas dienu svin latviešu dziedātājs, komponists, TV šovu vadītājs un aktieris Lauris Reiniks.

Mūziķis ir dzimis 1979.gada 11.jūlijā Dobelē. Savu pirmo lielo skatuves pieredzi guvis sava tēva vadītajā pusaudžu poproka grupā "Auri", piedaloties dažādos bērnu un pusaudžu mūzikas festivālos, konkursos un TV raidījumos. Grupas sastāvā viņš darbojās līdz 16 gadu vecumam, kad devās savā pirmajā braucienā uz ASV, lai mācītos vidusskolā Losandželosā, ASV.

Reiniku ģimene savulaik bija arī viena no aktīvākajām dziedošajām ģimenēm 20. gadsimta 90. gadu sākumā populārajā dziedošo ģimeņu TV saietā "Spiets".

F64 Photo Agency

Reiniks ir absolvējis Jelgavas Mūzikas koledžu, studējis komunikācijas zinātnes Latvijas Universitātē, kā arī apguvis aktiermeistarību Losandželosā, ASV. Līdz šim izdevis deviņus soloalbumus un atsevišķus singlus 11 valodās. Albumi "Lidot savādāk" un "Es skrienu" Latvijā ir saņēmuši Zelta disku. Kā dziesmu autors un izpildītājs Lauris Reiniks ir saņēmis vairāk kā 20 nacionāla mēroga apbalvojumus un ieguvis starptautisku atpazīstamību visās Baltijas valstīs.

Vispopulārākā L.Reinika dziesma vietnē youtube, protams, ir pirms vairākiem gadiem tapušais hits "Es skrienu". Tā šeit skatīta vairāk nekā 3 miljonus reiži.