Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Papa Roach "Crooked Teeth"

© Publicitātes foto

Amerikāņu alternatīvā “metāla” grupa “Papa Roach” (nu gan sev izvēlējušies nosaukumu…) pastāv jau kopš 2003. gada, tās kontā ir jau deviņi studijas albumi, turklāt visi apbrīnojami veiksmīgi. Pašus lielākos laurus plūca trīskārt platīnotais “Infest” (2000) un otro vietu “Billboard” topā izkarojušais “Lovehatetragedy” (2002), tāpat ļoti labus panākumus guva “Getting Away With Murder” (2004).

Šīs komandas atrašanās spicē, šķiet, izskaidrojama ar to, ka teju katrā albumā viņi pamanās iedabūt kādu dziesmu, kuru varētu dēvēt par alternatīvā roka hitu - atliek pieminēt kaut vai “Last Resort”, “Getting Away With Murder”, “Scars” vai “Lifeline”. Nu jau desmit gadus “Papa Roach” izdevies saglabāt nemainīgu sastāvu, bet vokālists Džeikobijs Šedikss un soloģitārists Džerijs Hortons ir ierindā no pašiem pirmsākumiem - arī tas ir labs rādītājs. Jaunais albums ierakstīts nelielā studijā kaut kur Holivudas ziemeļos, tā producenti ir Nikolass Ferlongs un Kolins Britens - šie vīri esot izauguši ar “Papa Roach” agrīno mūziku uz lūpām, un tieši viņu ietekmē grupa maksimāli tuvinājusies savam sākotnējam skanējumam. “Kad mēs pirmoreiz tikāmies ar Nikolasu un Kolinu, viņi teica, ka pusaudžu gados ik dienu klausījušies “Infest”, un viņi vēlētos atgriezt mūsu mūziku šajā nišā,” atminas Šedikss. “Ideja bija paņemt klasiskos “Papa Roach” elementus un iegūt to moderno versiju. Rezultātā sanāca drosmīga, pārliecinoša un nedaudz avantūriska grupas versija,” piebilst Ferlongs. Jāatzīst, ka nevar viņam nepiekrist.

PAR. Lūk, šis nu gan ir patīkams pārsteigums! Jau šķita, ka grupai “Papa Roach” var atmest ar roku, jo nu jau kādus desmit gadus tā neko paliekošu radīt nespēja un tikai atražoja iepriekš štancētos produktus, turklāt relatīvi bezidejiskā manierē, taču jaunais ripulis nudien ir labs. Noklausīties ieteicamu dziesmu te ir grēdām: sprādzienbīstami roķīgās “Born For Greatness”, “Break The Fall” un “Help”, diezgan veiksmīgās “My Medication” un “American Dreams”, arī ar repa elementiem bagātinātā “Sunrise Trailer Park” (kopdarbs ar Machine Gun Kelly), kā arī tipiskā “Papa Roach” stilā smacētās “Traumatic” un “None Of The Above”, bet absolūts hits ir kopā ar Skaileri Greju iedziedātā melodiskā “Periscope”.

PRET. Iespējams, ka “Papa Roach” faniem jaunais piegājiens varētu arī nepatikt, jo šī tomēr ir atiešana no klasiskajiem alternatīvā roka kanjoniem. Par to liecina arī 20. vieta Amerikas topā - ailīte, par kuru miljoniem grupu varētu tikai sapņot, taču “Papa Roach” pastāvēšanas vēsturē tā ir pati zemākā. Pārāk komerciāli un brīžiem maķenīt popsīgi? Toties interesanti!

*Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.