Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kas nebijis Latvijā: Mūziķe videoklipa beigās apēd savus instrumentus

© Ekrānšāviņš no video

Neopsihodēliskā avangardpopa mūziķe Elizabete Balčus nākusi klajā ar jaunāko videoklipu dziesmai “Purple & Gold” no pērn izdotā albuma “Conarium”.

Kā paskaidrojusi mūziķe, šajā mūzikas video viņa vēlējusies radīt klātbūtnes un “dzīvā” skanējuma sajūtu, maksimāli pietuvinot klausītāju tam, kā šo dziesmu var pieredzēt koncertos.

“Mani pašu šīs dziesmas laikā pārņem dekadentiskas, tumšas un distopiskas noskaņas. Tā man asociējas ar režisora Frica Langa vācu ekspresionisma “mēmā” kino filmu “Metropole”. Dziesma man liek domāt par alkatību, par to, cik ļoti viegli mēs varam kļūt par savu vēlmju vergiem,” stāsta Elizabete. Lai paspilgtinātu alkas un paustu ironiju par vērtību sistēmu stabilitāti, dziesmas beigās mūziķe apēd pati savus instrumentus, kas šajā gadījumā ir augļi un dārzeņi.

Videoklipu veidoja Zigmunds Ziemelis (kamera un montāža) un Reinis Inkens (kamera), un tas tika filmēts kultūras telpā “3Māsas”šī gada februārī. Dziesma ir no Elizabetes albuma “Conarium”, kas izdots 2016 nogalē Lielbritānijā “Liminal noise” paspārnē.