Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Carnival YoutH "Vienā vilcienā"

© Publicitātes foto

Klusi un nemanāmi pēkšņi uzradies (varētu pat teikt - kā no gaisa uzkritis) šā brīža latvju perspektīvākās eksportgrupas “Carnival Youth” jaunākais un pēc skaita trešais albums – relatīvs pēctecis iepriekš klajā nākušajiem “No Clouds Allowed” (2014) un “Propeller” (2016).

Relatīvs - jo tas absolūti netipiski “karnivāļiem” ir latvju mēlē, turklāt jauno albumu veido tikai astoņi skaņdarbi ar dziesmu tekstiem latviešu valodā, ko grupas dalībnieki Edgars Kaupers, Emīls Kaupers un Roberts Vanags, kā arī Aleksis Luriņš (jā, jā, ierindā ir arī Aleksis!) tika ierakstījuši „Red Bull Studios Berlin” šī gada pavasarī Berlīnē. Albuma producents ir Gatis Zaķis. Albums pilnā garumā, kā arī iepriekšējos diskos iekļautais skaņu materiāls tiks atskaņots “Carnival Youth” pirmajā brīvdabas solo koncertā 26. augustā, Siguldas pilsdrupu estrādē. Ņemot vērā to, cik bieži (reti) dzimtajā zemē ir sastopama šī jaunā grupa, to var dēvēt par visai ekskluzīvu pasākumu.

PAR. Šie jaunie čaļi jau ar darbības pirmsākumiem pierādīja savu potenciālu - šis ir tikai kārtējais solis uz priekšu. Atšķirībā no iepriekšējiem albumiem te daudz precīzāk uzrādās katra (katra!) grupas dalībnieka individuālā meistarība. Ja par labākajām dziesmām, abām pirmajām - “Basās kājas” un it īpaši “Kilometriem tālu” - indīroka cienītājiem vajadzētu patikt pilnīgi droši. Labs darbs.

PRET. Mazuma piegarša. Turklāt - nez, kas par šo sakāms Arnim Račinskim? Viņš kaut ko stipri līdzīgu taisīja jau “Mofo” laikos.