Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Normunds Rutulis "Vēl viens laimīgs rīts"

© Publicitātes foto

Aplūkojot sauso statistiku, ka Normunda Rutuļa jaunākais studijas albums, ir viņa karjerā pēc skaita jau devītais (labi, protams, nav jau gluži grupu “Labvēlīgais tips” vai “Bet Bet” rekordgrafiki, tomēr arī gluži cienījams sasniegums…), sagribējās uzmest aci, cik tad šim uz skatuves jau simts gadus esošajam dziedātājam gadu ir civilajā dzīvē. Izrādās, ka tikai 45!

Ražīgs mūziķis, turklāt jāatgādina, ka Normunds izdevis vēl pāris albumus arī kā dīdžejs N’Works. Albums “Vēl viens laimīgs rīts” no iepriekšējiem dziedātāja darbiem atšķiras ar to, ka šoreiz tam ir pavisam cits autors (savulaik slavenās kapelas “Ornaments” ģitārists Ingus Feldmanis) un pavisam cits aranžētājs (vokālās grupas “Framest” līderis Jānis Ķirsis), kas jau automātiski nozīmē to, ka te jums vis nebūs kāds “lecam pa vecam”… “Es pats dzīvoju mažorā, bet ik pa laikam dziedu dziesmas minorā. Taču pats albums šoreiz ir padevies gana enerģisks. Šoreiz centos izkāpt no savas komforta zonas un meklēt atkal jaunas intonācijas. Šķiet, ka ir izdevies,” priecājas mūždien smaidīgais dziedātājs. Jaunajā albumā kopumā ir ducis dziesmu, no kurām divas ir publicētas - “Tevis ilgojos” un šī brīža aktuālais singls “Laimīgs”. “Normunds nepārtraukti meklē sevi mūzikā. Arī šis ir viņa kārtējais atradums un uzdrīkstēšanās pamest komforta zonu, kļūt nopietnākam un arī mūsdienīgākam. Tam ir rezultāti un daudzi būs pārsteigti par to, ka “jā, tas ir Rutulis, taču citādāks”. Manuprāt, labāks kā jebkad agrāk,” Normunda jaunāko veikumu komentē kompānijas “Mikrofona ieraksti” repertuāra direktors Guntars Račs.

PAR. Dziesma “Laimīgs” - potenciāls (un jau esošs) hits, turklāt vienalga, vai šlāgerus vai deju mūziku popularizējošas radiostacijas ēterā. Šķiet, tā tapšanā Normundu uz kādu brīdi aizstājis N’Works. Uzslavas par instrumentālo pavadījumu, profesionāli un kvalitatīvi - tas arī Jāņa Ķirša nopelns (sintezatoru gan viņš spēlē kā 80. gadu “Modo” laikos...). Normunds intervijās iepriekš klāstījis, ka ar šo mūziku viņš beidzot pa īstam sajuties savā ādā un to var just. Jādomā, ka to jutīs arī viņa fani. Šis nav lēts šlāgeris, bet gan labs šlāgerpops ar dažādām “piešpricēm”.

PRET. Pirmā dziesma “Nāks vēl viens laimīgs rīts” - kādas šausmas, baisi pat iedomāties, kāds tad būs tas nākamais rīts... Ja par pārējām dziesmām, tad pamatīgi traucē stilistiskais mikslis, sākot no elitāriem pasēdēšanas saloniem derīgas “bossanovas” līdz pat pabaisiem šlāgeriem. Protams, saistībā ar Normunda balsi arī nekas nav mainījies: noliekot viņa disku blakus krūzei ar tēju, jau pēc divām minūtēm cukurs tai vairs nebūs vajadzīgs.