Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: The Chainsmokers "Memories Do Not Open"

© Publicitātes foto

Kad tika paziņots, ka no 3. līdz 5. augustam Pērnavas pludmalē notiekošajā “Weekend Baltic Festival” uzstāsies arī šī brīža pasaules sensacionālākā popmūzikas apvienība ”The Chainsmokers”, sajūsmas spiedieni bija dzirdami visā Baltijā.

Šī blice patiesībā ir divi amerikāņi Endrjū Tagarts un Alekss Palls, kuri kopā muzicē jau piecus gadus un sākotnēji popularizēja elektronisko deju mūziku jeb EDM, bet vēlāk kļuva krietni popsīgāki, pie viena pamanoties gan saglabāt iepriekšējos fanus, gan piepulcēt tiem klāt jaunus. Pērn viņu singls ”Closer” sabija teju visas pasaules mūzikas topu virsotnēs, taču vēl lielāki panākumi šim duetam ir internetā - ”The Chainsmokers” dziesmas interneta vietnēs “Spotify” un “YouTube” kopumā straumētas vismaz 7 miljardus (!) reižu. Saprotams, ka viņu debijas albums no veikalu plauktiem tika grābts ciet uz velna paraušanu, sniedzot to prieku tā izdevējiem palepoties ar pirmo vietu Amerikā un trešo - Apvienotajā Karalistē.

PAR. Lai gan mūzikas kritiķi šo albumu ir izlamājuši, nosituši, aprakuši, pēc tam nolīdzinājuši līdz ar zemi un vēl nolīdzinātajai vietai uzspļāvuši (divas zvaigznes no piecām - tas ir maksimums, uz ko recenzijās varējuši cerēt ”The Chainsmokers”), nemaz tik traki ar viņiem nav. Ir vairāki gluži labi un sprigani gabali, piemēram, tādi kā “Break Up Every Night” (tajā gan prasās vēl mazliet sparīgāks izpildījums) vai “It Won’t Kill Ya» (kopā ar Louane), bet kopdarbs ar Krisu Mārtinu no “Coldplay” dziesmā “Something Just Like This” vispār ir enerģiskas elegances iemiesojums. “The Chainsmokers” Pērnavas pludmalē radīs pamatīgu vētru, par to nav šaubu.

PRET. Lielākais un biežākais ”The Chainsmokers” veltītais pārmetums ir pārliekā pievēršanās popmūzikai, “electro dance music” atstājot otrajā vai vēl attālākā plānā. Nevar nepiekrist. Lielākā bēda gan šķiet tā, ka katra kompozīcija izklausās citā stilā, kas šajā gadījumā nemaz nav labi. Protams, nekāds šedevrs šis albums nav, parasts topu gāzējs. ”The Chainsmokers” varēja vēl mazliet patrenēties izdevējdarbībā ar atsevišķu singlu klajā laišanu.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.