Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Stībelis: Patīkami koncertēt pa Latviju, cilvēki ir ļoti atsaucīgi

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Lai gan klimatiski pavasaris tikai uzņem apgriezienus, Jānis Stībelis šo gadalaiku jau pabeidz. Ja precīzāk – pabeidz pavasara tūri.

Dziedātājs Jānis Stībelis šogad apceļo latvju pilsētas ar savu jauno koncertprogrammu Sajūti!. Pirmais koncerts notika jau Valentīndienā, tam sekoja vēl virkne uzstāšanos, bet šo piektdien, 19. maijā, ar krāšņu koncertu Rīgas Kongresu namā dziedātājs noslēgs tūres pavasara sesiju. Koncertā skanēs lielākā daļa Jāņa pazīstamāko dziesmu: Es tikai smejos, Glāze piena, Esi pozitīvs, Ir tik karsts, Divas pasaules, Tikai tev, Brown Eyes un citas, kā arī nesen ierakstītais singls Karogs ar Edvarta Virzas dzeju no topošā albuma. Tāpat kā iepriekšējos pasākumos, arī Rīgas koncertā piedalīsies vairāki viesmākslinieki, turklāt šoreiz viena vietā veseli trīs. «Tā būs dziedātāja Aminata, tas būs Normunds Rutulis, ar kuru kopā atskaņosim dziesmu Viens, divi, trīs!. Un tā noteikti būs arī Marta Ritova, kura pēc nesenās kļūšanas par māmiņu atsākusi koncertēt,» informē Jānis.

Vai tūres laikā piedzīvoti kādi pārsteigumi? «Tikai labā nozīmē!» smejas dziedātājs. «Patīkami koncertēt pa Latviju, sen nebija būts. Cilvēki ir ļoti atsaucīgi, dzīvo līdzi dziesmām. Protams, katrs ir atšķirīgāks.» Kā jau tas bija iepriekš prognozējams, īpašs koncerts bijis mūziķa dzimtajos Talsos, kur viesa statusā uz skatuves kāpa arī novadnieks Intars Busulis. «Jā, tas bija viens no veiksmīgākajiem koncertiem gan cilvēku atsaucības ziņā, gan arī enerģētiski pozitīvākais. Sanāca radi, draugi un pārējie kaimiņi.»

Rīgas Kongresu namā paredzēts pagaidām vērienīgākais koncerts, kurā bez «obligātā materiāla» tiks nospēlēti arī papildu gabali, līdz ar to šoreiz uzstāšanās varētu maķenīt ieilgt - līdz pat vairāk par divām stundām. Arī skaņa, gaismas un citas tehniskās nianses plānojas krietni apjomīgākas, jo šis tomēr ir lielāka mēroga koncerts, norādīja Jānis. Uz skatuves viņam talkā nāks Raimonds Macats (taustiņi), Andrejs Jevsjukovs (ģitāra), Oskars Sproģis (basģitāra) un Miķelis Vīte (perkusijas), kā arī jaunā dziedātāja Megija Naunikas.

Jāņa Stībeļa kalendārā pavasarim seko rudens - tieši šajā gadalaikā viņš atsāks tūrēt pa Latviju. Pirmajiem sajust viņa jaunās programmas spēku dziedātājs liks valmieriešiem - šajā pilsētā koncerts būs 7. oktobrī. Pēc tam - Alūksne, Liepāja, Ogre, arī Mārupe. Līdztekus tam notiek darbs pie jauna skaņu materiāla ieraksta. Neraugoties uz dažām ķibelēm, anglisko albumu Jānis plāno laist klajā jau šajā vasarā vai rudenī - drīzumā gaidāms pirmais singls ar videoklipu, savukārt latviskajai versijai gan nāksies uzgaidīt līdz nākamajam gadam. «Nav nekādas steigas, jo Latvijas mūzikas tirgus šobrīd ir pārorientējies uz vienas dziesmas jeb singla tirgu - tā ik pa laikam var laist apritē kādu jaunu gabalu. Tāda ir realitāte,» norāda Jānis Stībelis.