Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Dzintaros skanēs lielākie hiti ar Rača vārdiem

© F64

Aizvien konkrētākas aprises ieņem festivāls Bigbank Latvijas pērles, kas šogad notiks jau ceturto gadu un norisināsies no 25. līdz 27. augustam Dzintaru koncertzālē. Šogad programmai izvēlēti Jānis Peters, Māra Zālīte un Guntars Račs - trīs dzejnieki/dziesmu vārdu autori, kuru dziesmas izpildīs labākie no labākajiem popmūzikas izpildītājiem.

Guntara Rača dziesmu pērļu vakars Dzintaru koncertzālē tiks aizvadīts 27. augustā. Sadarbībā ar pazīstamākajiem mūzikas autoriem rakstītās Guntara dziesmas kļuvušas par mūsdienu populārās mūzikas klasiku, tāpēc šis vakars solās būt par sadziedāšanās svētkiem ikvienam klātesošajam.

Koncerta pirmajā daļā Kur dzīvo laime uz skatuves kāps Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris un Uldis Marhilevičs. Skanēs dziesmas no populārajiem cikliem Iedomājies un Gaismas atgriešanās. Kopā ar kori dziesmas izpildīs solisti Aija Andrejeva un Miks Dukurs. Šis koncerts būs unikāla iespēja dzirdēt dziesmas no pavisam jaunā koru cikla Tiltiem pāri, kura pirmatskaņojums notiks 20. jūlijā bērnu un jauniešu koru lieluzvedumā Arēnā Rīga.

Savukārt bērnu ansamblis Dzeguzīte kopā ar dziedātājiem Aiju Andrejevu, Katrīnu Binderi, Mārtiņu Ruski, Normundu Rutuli un Kasparu Markševicu izpildīs dziesmas no jaunākā Guntara Rača dziesmu albuma Kur dzīvo laime. Koncerta otrajā daļā Lecam pa vecam solisti Aija Andrejeva, Antra Stafecka, Olga Rajecka, Normunds Rutulis, Ivo Fomins un Mārtiņš Ruskis izdziedās hitus ar Rača vārdiem Saule riet, Dzīve ir viena, Nekas jau nebeidzas, Vētra nāk, Kūko, kūko dzeguzīte, Raudāja māte, Nekur nav tik labi kā mājās un daudzus citus.

Jāatgādina, ka Guntars ir pazīstams arī kā koncertējošs mūziķis un grupas bet bet bundzinieks. Savas mūziķa gaitas Račs sāka 80. gados Liepājā. Pirmā viņa dibinātā grupa bija Saldās sejas ar Tomasu Kleinu un Ivo Fominu, un tieši šī grupa atjaunotā sastāvā kāps uz Dzintaru koncertzāles skatuves. Tomass Kleins, Guntars Račs, Jānis Narkevics juniors, Andris Alviķis, Uģis Tirzītis un Ivo Fomins kopā ar solistiem izpildīs labi zināmus hitus no grupu Līvi, Fomins & Kleins un Liepājas brāļi repertuāra. Visas dziesmas skanēs netipiska sastāva - sešu akustisko ģitāru - pavadījumā.