Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Future Islands "The Far Field"

© Publicitātes foto

Amerikāņu grupa “Future Islands” mūsu reģionā īpaši aktuāla kļūs gada nogalē, kad 26. oktobrī koncertēs “Compensa” koncertzālē Viļņā, bet dienu vēlāk - Tallinas “Rock Cafe”, taču tas nenozīmē, ka tā nav aktuāla arī tagad. Kaut vai sava piektā izdotā studijas albuma dēļ, kurš Amerikā gandrīz aizsniedzās līdz Top 50.

Baltimorā izveidotā apvienība pastāv jau vairāk nekā desmit gadus, taču tā gruntīgāk ielēca slavas saulītē tikai ar savu iepriekšējo ripuli “Singles” (1994), kurā iekļautais singls “Seasons (Waiting On You)” grupas lielajam fanu pulkam pievienoja daudzus jaunus. Nu “Future Islands” atgriezušies ar svaigu ierakstu, kurā iekļauts ducis mīlas dziesmu, tipiskā “Future Islands” manierē. Piemēri? Albuma pirmais sings “Ran”, kā arī “North Star” un “Beauty Of The Road” aicina sekot mīlestībai, izzināt sevi un izmantot to kā laiku, no kura iespējams mācīties; “Time On Her Side” un “Day Glow Fire” apliecina, ka kaut kas brīnišķīgs slēpjas arī vissāpīgākajās atmiņās, un stāsta, ka arī zaudēta mīlestība dzīvei var piešķirt dziļāku nozīmi utt. Atsauksmes par albumu ir itin labas - praktiski visi prestižākie mūzikas izdevumi tam iešķiebuši četras zvaigznes no piecām.

PAR. Simpātisks sintīpopa un indīmūzikas savienojums ar diezgan spēcīgu atsauci uz “New Order”, kurā galveno lomu spēlē “Future Islands” harizmātiskais vokālists Semjuels Herings, kurš brīžiem tembrāli pamanās izklausīties pēc Deivida Bovija un Billija Aidola krustojuma (piemēram, dziesmā ”Cave”). Pats labākais gabals gan laikam ir “Shadows”, kuru Herings izpilda kopā ar “Blondie” dziedātāju Debiju Heriju. Starp citu, “Future Islands” savu skanējumu padara atšķirīgāku no citām apvienībām ar interesantu muzikālo risinājumu - soloģitāras funkcijas uzņemas bass!

PRET. Diezgan senili, lai gan sintīpops šobrīd ir modē. Vienāds stils bez sānlēcieniem no albuma sākuma līdz pat tā beigām, līdzīgi un saturiski vienmuļi teksti no pirmās dziesmas līdz pēdējai utt. - nu, kā šāds ripulis var nenogurdināt?! Klausīties, protams, var.

*Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”