Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Sibyl Vane- "Sibyl Vane"

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 27. aprīlī, Rīgas klubā “Nabaklab” notiks igauņu grupas “Sibyl Vane” otrā albuma prezentācijas koncerts, pēc kura tā dosies turnejā pa Baltijas valstīm, kas turpināsies ar koncertiem Lietuvā un Igaunijā, bet maijā un jūnijā grupa atgriezīsies Latvijā ar koncertiem Daugavpilī, Jelgavā un Liepājā.

Albumā iekļautas desmit kompozīcijas un ar šo ierakstu “Sibyl Vane” turpina sadarbību ar Latvijas mūzikas apgādu “I Love You Records”. Alternatīvā roka trio “Sibyl Vane” 2010. gadā Pērnavā dibināja dziedātāja/ģitāriste Helēna Randlahta un basģitārists Heiko Lēsments, abi ir arī dziesmu autori. Pēc daudzām bundzinieku maiņām par trešo pastāvīgo ansambļa dalībnieku šobrīd kļuvis Hendriks Līviks. Jāatgādina, ka arī šīs grupas pirmo studijas ierakstu “Love, Holy Water And TV” izdeva mūsu “ILY Records”, bet tas notika tālajā 2012. gadā. “Albums nāca pie klausītājiem ilgi, bet bija vērts to gaidīt. Esam ļoti apmierināti par rezultātu un gaidām klausītāju atsauksmes. Ja iespējams, ieteiktu apmeklēt kādu grupas koncertu. Viņu priekšnesums ir katra biļetei iztērētā centa un jūsu brīvā laika minūtes vērts,” tēvišķīgi mūs pamāca “I Love You Records” radošais direktors Bruno Roze. Tiem, kas “Sibyl Vane” redzēja un dzirdēja pirms kādiem trim gadiem lietainā “Positivus Festival” dienā vai arī iesildot Širlejas Mensones grupu “Garbage”, šie ieteikumi nav vajadzīgi - skaidrs, ka viņi ir tā vērti.

PAR. “Šī mums ir ļoti priecīga diena! Esam laimīgi, ka albums, kuru fani gaidīja tik ilgi, beidzot ir iznācis,” saka Helēna. Jādomā, ka klausītāji arī ir laimīgi. Šīs grupas debijas albums joprojām ik pa laikam tiek likts uz CD atskaņotāja: satriecoši labas bija dziesmas «Get Out Of Town» un «Sibyl Vane», tāpat padevušās bija «Door In The Floor», «Quit Tellin’ Me Crazy», «E & A» un citas. Pastāvēja bažas, ka pa šiem pieciem gadiem “Sibyl Vane” būs novirzījušies no uzņemtā kursa vai arī vienkārši tik labas kompozīcijas viņiem vairs nesanāks, igauņi neliek vilties. Grupas skanējums ir kļuvis nedaudz nopietnāks, taču arī krietni niansētāks un pārliecinošāks. Šoreiz īpaši gribētos izcelt dziesmas «Up Up Down» un «No 44», tikai mazliet no tām atpaliek «Bomber», «Clusterf*ck» un «Almost Gospel». Foršs albums, ko te vēl piebilst!

PRET. Vidēji artimētiski, tas ir, dodot atzīmi katrai dziesmai, saskaitot vērtējumu kopā un pēc tam izvelkot vidējo atzīmi, jaunais albums laikam tomēr zaudētu savam priekštecim. Tiesa, zaudētu minimāli.