Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pirmo reizi Latvijā koncertēs smagās mūzikas grupa "Carnifex"

© Publicitātes foto

Jau pavisam drīz, 25. aprīlī, Rīgas klubā „Nabaklab” uzstāsies viena no šobrīd aktuālākajām “deathcore” apvienībām „Carnifex”.

Grupa “Carnifex" ir no Sandjēgo, Kalifornijas štata. Izveidota 2005. gadā un savā pastāvēšanas laikā skrupulozi izkopusi savu skanējumu, sākotnēji spēlējot tīram “deathcore” raksturīga manierē, bet laika gaitā atsvaidzinot to ar dažādiem elementiem no zviedru “nāvinieciņiem” un nedaudz pat no tipiska “black metal” skanējuma. Grupas kontā ir seši studijas albumi, no kuriem pēdējais “Slow Death” nācis klajā pagājušā gada augustā un ir arī viens no veiksmīgākajiem “Carnifex” pastāvēšanas vēsturē - Amerikā tas iekļuva Top 100.


Mazliet no vēstures. Pēc 2006. gadā izdotā EP “Love Lies In Ashes” amerikāņu grupa uzsāka sadarbību ar “The City Is Burning Records” un 2007. gada martā tika izdots “Carnifex” debijas albums “Dead In My Arms”, kas piesaistīja ietekmīgā hārdkora leibla “Victory Records” uzmanību. Pēc nelielām sastāva izmaiņām, “Victory Records” paspārnē tika izdots arī grupas otrais albums “The Diseased And The Poisoned” (2008). Ar ierakstu kompānijas palīdzību klajā nāca arī albumi “Hell Chose Me” (2010) un “Until I Feel Nothing” (2011), kas attiecīgajās aprindās tika vērtēti visnotaļ atzinīgi, taču 2012. gadā grupa oficiāli paziņoja, ka uz nenoteiktu laiku pārtrauc aktīvo darbību. Šis “nenoteiktais laiks” nebija pārlieku ilgs - “Carnifex” atgriezās jau pēc gada un atsāka aktīvi koncertēt. Nekādas milzu pārmaiņas sastāvā šīs pauzes laikā nebija notikušas; jau no pašiem pirmsākumiem “Carnifex” rindās ir vokālists Skots Lūiss un bundzinieks Šons Kamerons, gandrīz no pirmsākumiem (no 2007. gada) - arī ritma ģitārists Korijs Erfords un basģitārists Freds Kalderons, līdz ar to no jaunajiem rekrūšiem grupu papildinājis vienīgi ģitārists Džordans Lokrijs. Vēl no jaunumiem - apvienība ir parakstījusi līgumu ar ietekmīgo izdevcniecību “Nuclear Blast Records”.


Jāpiebilst, ka Rīgas koncertā kailforniešus iesildīs britu smagās mūzikas grupas “A Night In The Abyss” un “The Five Hundred”.