Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pēclieldienu muzikālie prieki – uzstāsies zviedru "Pain"

© Publicitātes foto

Akurāt pēc Lieldienām iemesls papurināt pārsvinējušās galvas būs smagās mūzikas piekritējiem – otrdien, 18. aprīlī, klubā “Melnā piektdiena” uzstāsies zviedru apvienība “Pain”.

Iesākumā zviedru metālmūzikas leģendas Petera Tagtgrēna grupas “Pain” koncerts Rīgā bija anonsēts 16. aprīlī, taču te nu kaut kas bija nojucis organizatoriem vai arī pašam mūziķim, to patiesībā svētdien viņiem jābūt Viļņā (pirmdien Tallinā). Paredzams, ka koncerta programma lielākoties balstīsies uz pērn septembrī izdotajā albumā “Coming Home” iekļauto skaņu materiālu, taču gan izskanēs dziesmas arī no vecajiem albumiem, tostarp slavenā “Shut Your Mouth”, kuru par sava mobilā tālruņa zvana signālu izmanto ne tikai “metālisti”.

Grupas “Hypocrisy” ģitārista un vokālista, kā arī Eiropas līmenī izslavētās metālmūzikas studijas “The Abyss” īpašnieka un producenta Petera Tagtgrēnaindustriālā “metāla” projekts “Pain” pastāv jau no 1996. gada. Projekts iesākumā viņam bija kā hobijs, kura ideja bija apvienot smago mūziku ar elektroniku, un tieši ar šo mūzikas žanru projekts kļuva pazīstams Zviedrijā un citviet pasaulē. “Man mūzika ir viss. Dēļ mūzikas es divreiz šķīros un pārdzīvoju daudz draņķīgu notikumu, bet joprojām mūzika ir vissvarīgākā manā dzīvē,” apgalvo Peters. Kopumā “Pain” ir izdevuši jau astoņus albumus. Arī pēdējā, kā jau ierasts, ar visām vokāla, ģitāru, basa, bungu un taustiņu partijām, kā arī programmēšanu Peters bija ticis galā pats, “lieki” mūziķi Tagtgrēnam vajadzīgi tikai koncertos. Pēdējais aspekts ir īpaši interesants - ar kuriem mūziķiem leģendārais zviedrs domā ierasties Rīgā? Pēdējos desmit gadus “Pain” koncertos basu pārvalda Johans Husgafvels, pērn kā otrais ģitārists pieņemts Gregers Andersons, bet par bundzinieku īstas skaidrības nav. It kā jau pasen ar bungošanu projekta koncertos nodarbojas Deivids Valins, taču “Coming Home” ierakstā roku bija pielicis 17 gadus jaunais Petera dēls Sebastians Tagtgrēns. Tad redzēsim. Jāatgādina, ka reiz “Pain” jau ir viesojušies Latvijā - pirms daudziem, daudziem gadiem Blomē notikušajā festivālā “Metalshow.lv Open Air”. Nospēlēja viņi satriecoši un nav iemesla domāt, ka šoreiz būs citādāk.