Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šobrīd akustiskie koncerti ir modē

KOMANDA. Šajos koncertos Aijai uz skatuves pievienojas  (no kreisās) ģitārists Kaspars Ansons, čellists Jānis Pauls un perkusionists Kaspars Kurdeko © F64

Ja The Sound Poets sestdien tikai uzsāks savu akustisko koncerttūri, tad Aija Andrejeva ir tās finiša taisnē: 31. martā viņa uzstāsies Rīgas kultūras pilī Ziemeļblāzma.

Interesanti, ka arī Aijas Andrejevas akustiskās tūres Ceļojums pie sevis grafikā, tāpat kā soundpoētiem, ir 15 koncertu - pēc Rīgas dziedātāja vēl pabūs Alūksnē (14. aprīlī), Ķekavā (21. aprīlī), Siguldā (22. aprīlī) un Krustpilī (29. aprīlī). Iesākās šī tūre jau februāra sākumā dziedātājas dzimtajā Ogrē. Šajos koncertos izskan praktiski visi lielākie Aijas hiti: Kamoliņš, Kafijas krūze, Lelle, What For?!, Tumsā, Vēl, Kā neviens, Tu un es, Pavasaris un citi, tostarp arī pats jaunākais gabals Mazais princis. Kad Neatkarīgās apskatnieks Aijai taujāja, kāpēc pēkšņi par modes lietu ir kļuvusi akustisko koncertu rīkošana, dziedātāja smaidīja: «Laikam jau tās idejas ik pa laikam virmo gaisā, un tad nu visi vienlaikus tās paķer.» Šī tūre plānota arī kā savdabīgs atskaites punkts konkrētam etapam dziedātājas radošajā dzīvē - nākamais albums, kurš varētu nākt klajā jau šoruden, iecerēts krietni roķīgākos toņos.