Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Alternatīvie pasniegs savas gada balvas mūzikā

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 24. martā, ar grupu "Židrūns", "The Factor" un "Oghre" piedalīšanos klubā "Nabaklab" notiks "Alternative.lv mūzikas balvu" pasniegšanas ceremonija.

Jebkuram bija iespēja īpaši izveidotā platformā balsot par saviem favorītiem piecās nominācijās - pēc tam rezultāti tika nodoti žūrijai, kurā darbojas ar Latvijas alternatīvo mūziku saistīti profesionāļi, kas snieguši savu vērtējumu un noteiks uzvarētāju. Izņēmums ir kategorijas "Gada labākā uzstāšanās" un "Zelta Bumbieris", kurās balvas saņēmēju nosaka tautas balsojums. Pašā galvenajā nominācijā “Gada albums” uz titulu pretendē “Apēdājs” ar disku “Sēras”, “Mayla” ar “Prossession Of The Wretched”, “Rebel Riot” ar “The Good, The Bad And The Heavy”, “Sanctimony” ar “Unholy Five” un “Židrūns” ar albumu “Židrūns un tas, ko nevar nest”.

Ja par noslēguma koncertu, tad visas uz noslēguma koncertu aicinātās apvienības 2016. gadu pavadījušas izdodot jaunas dziesmas un albumus, kā arī aktīvi koncertējot. Tā, piemēram, rokgrupa “The Factor” pagājušogad laida klajā albumu "Power Play", kura izdošanu atzīmēja ar koncertu klubā "One One", bet vēlāk devās Eiropas tūrē. Trešo studijas albumu "Židrūns un tas, ko nevar nest" izdeva pieredzējusī un Latvijas alternatīvajā skatuvē labi zināmā grupa "Židrūns", bet salīdzinoši jaunie “Oghre” spilgti debitēja ar singliem "Nulle" un "Pēdējais cēliens" un šobrīd strādā pie jauna albuma.