Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Carnival Youth devušies uz Teksasu

© Publicitātes foto

Mūsu mūzikas šā brīža potenciāli spēcīgākais eksporta produkts grupa Carnival Youth šonedēļ devusies uz prestižo mūzikas konferenci South By Southwest.

Par karnivāļu gaitām un panākumiem vienā no pasaulē lielākajām un nozīmīgākajām mūzikas konferencēm South By Southwest jeb SXSW pagaidām pāragri spriest (grupas menedžere Guna Zučika no Amerikas raportēja vien to, ka puiši pirmdienas vakarā veiksmīgi sasnieguši ceļamērķi), taču pati dalība vien šajā pasākumā jau kaut ko nozīmē - ja vien paši spēs izmantot tās dotās iespējas. No Latvijas savulaik šajā festivālā gan piedalījušies vēl virkne grupu un izpildītāju (Prāta vētra, Instrumenti, Goran Gora), tomēr izmantot šo tramplīnu uz pilnu klapi kaut kā nav sanācis. Varbūt tas izdosies Carnival Youth? Amerikā plānots uzstāties ar vairākiem koncertiem, SXSW līdz 19. martam norisinās Ostinā Teksasā. Šogad Carnival Youth ar vairākiem koncertiem jau uzstājusies Čehijā, Polijā, Slovākijā un Norvēģijā, savukārt 2016. gadā albuma Propeller turnejas ietvaros paviesojušies teju visās Eiropas valstīs, kā arī ASV. Tuvākajā laikā līdzās vairākiem festivāliem ārvalstīs grupa iecerējusi vairākas aktivitātes arī Latvijā.

Jāpiebilst, ka pašmāju indīroka grupa īsi pirms došanās uz Štatiem publicējusi videoklipu dziesmai Youth Is Gold, kas ir ceturtais un noslēdzošais singls no viņu pērn izdotā albuma Propeller. Kopā ar to tiek izdota arī jauna dziesma - tā sauktais singla bside ar nosaukumu Lots Of Nobodies. Jaunā videoklipa režisors ir Reinis Spaile, operators - Kristaps Dzenis, producente - Ieva Karpoviča, bet galveno klipa varoni tēlo Eva Bērziņa.