Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Mārcis Auziņš uzstāsies kopā ar igauņu virtuozu

© Publicitātes foto

Pašmāju virtuozais ģitārists Mārcis Auziņš trešdienas, 15. marta, vakarā uzstāsies mūzikas namā “Daile”. Pieprasījums pēc viņa koncerta bijis pārsteidzošs: nedēļu pirms koncerta pārdošanā bija palikušas tikai četras (!) biļetes.

Koncerts mūzikas namā “Daile” būs īpašs ar to, ka tā otrajā daļā Mārcis Auziņš uzstāsies kopā ar ne mazāk virtuozo igauņu ģitāristu Andrē Mākeru (Andre Maaker), kurš Igaunijā ir pieprasīts studijas, muzikālo sastāvu ģitārists, kā arī solo ģitārists. Abi kopā Igaunijā koncertējuši vairākkārt, Rīgā šis būs pirmais kopīgais koncerts. “Es nevaru vien sagaidīt, kad atkal satikšu Mārci uz skatuves, jo tas vienmēr ir aizraujošs ceļojums mūzikā - spontāns, radošas enerģijas un trausliem mirkļiem pārpilns. Savā solo albumā “Viens” viņš ir ieguldījis ļoti daudz enerģijas gan kā ģitārists, gan kā aranžētājs, un tas tiešām ir ļoti kvalitatīvs ieraksts, es ļoti gribu to dzirdēt dzīvajā izpildījumā uz skatuves,” pirms koncerta pauž igauņu ģitārists.

Uz koncertu “Dailē” vai citos Mārča tūres “Viens” netikušie var vēl censties tikt uz papildkoncertu Vidzemes koncertzālē “Cēsis” (25. martā), pasākumu Dikļu pilī (15.aprīlī) vai arī gaidīt līdz rudenim, kad plānota šīs tūres otrā daļa. Pagaidām gan oficiāli izsludināti tikai trīs rudens koncerti - Kuldīgā (23. septembrī), Līvānos (14. oktobrī) un Saldū (20. oktobrī), taču saraksts tiks papildināts. “Pēc pirmajiem koncertiem sapratu, ka manā dzīvē ir ienākusi pavisam jauna un nebijusi emociju gamma, kura raksturīga tieši solo muzicēšana. Šis process ir kā mešanās nezināmajā, katru reizi citādāks un mainīgs. Šķiet, ka tieši šādos koncertos mūziķis ar klausītāju atrodas vistuvāk, tāpēc jo īpaši esmu priecīgs par katru, kas atradis laiku kopā ar mani būt šādā veidā.”

Jāatgādina, ka Mārcis Auziņš ir viens no pieprasītākajiem popa, džeza un arī roka ģitāristiem Latvijā, kurš šobrīd aktīvi darbojas vairākos projektos: akustisko ģitāru trio “AG 3o” (ar Aivaru Hermani un Kasparu Zemīti), grupā “Zodiac”, Daumanta Kalniņa kvintetā. Tāpat viņš regulāri sadarbojas ar Raimondu Paulu, Zigmaru Liepiņu, Jāni Lūsēnu, Kārli Lāci, Laimu Vaikuli, Jāni Stībeli, Intaru Busuli, Aiju Vītoliņu, Raimondu Macatu, Donu, Lindu Leen un citiem pazīstamiem komponistiem un izpildītājiem.