Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Oranžajām brīvdienām" 17 gadi un koncerts Liepājā

© Publicitātes foto

Strauji savai pilngadībai tuvojas latviešu vienīgā turbofolka apvienība “Oranžās brīvdienas”: savā 17 gadu jubilejā tā izdevusi jaunu dziesmu „Mazo cilvēku vārdā” un aicina uz jubilejas koncertu 18. martā Liepājas klubā „Fontaine Palace”.

Lai gan grupa “Oranžās brīvdienas” ik pa laikam demonstrē savas aktivitātes, „Mazo cilvēku vārdā” ir pirmā jaunā grupas izdotā dziesma pēc 2015. gada maijā iznākušā albuma „Tilti”. Tā radīta grupas radošās lauku nometnes laikā pagājušā gada maijā, vēlāk tika pieslīpētas nianses mēģinājumos un pārbaudīta publikas reakcija uz to vasaras koncertos, līdz šī gada februārī sākās darbs studijā. „Jau kopš 2012. gada esam ierakstījušies tikai “Hodila Records”, Valmierā, tāpēc vēlējāmies mainīt šo procesu. Šoreiz ieraksts tapa divās studijās: pie [“The Hobos” basista] Mārtiņa Burkevica ierakstījām pavadošo sastāvu, savukārt pūšamos instrumentus un balsis - studijā “Lauska”, Kaspara Bārbala uzraudzībā. Māsterēšanai izraudzījāmies Kalifornijā bāzēto “Mercury Mastering”, kur to darījām arī albumam “Tilti””, informē grupas mandolīnists Kaspars Čakste.

Kā jau pēdējos gados ir ierasts, varenās deviņu vīru apvienības dzimšanas diena tiks svinēta Liepājas klubā “Fontaine Palace”, 18. martā. No Rīgas uz Liepāju un svētdienā atpakaļ arī šogad grupa faniem piedāvā doties kopā vienā autobusā (ar visām no tā izrietošām sekām…). Pasākumu kuplinās aktieris, pasākumu vadītājs un grupas “Rīta Stienis” līderis Mārtiņš Kozlovskis jeb DJ Kozmens, gaidāms arī vēl kāds muzikāls pārsteigums.