Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Nabaklab" asprātīgi piesaka Sieviešu dienas svinību koncertus

© Publicitātes foto

Neatkarīgo mūziku popularizējošais klubs “Nabaklab” šo trešdien un ceturtdien rīkos divus pasākumus, kurus piesaka kā “divdiennieku”: 8. martā būs koncerts “par godu sievietēm un tulpēm”, bet 9. martā – “Sieviešu paģiru diena”.

Šo trešdien “ar dziesmām un tostiem” uzstāsies romantiskais alternatīvā roka duets “Čipsis un Dullais”, kā arī grupa “Sūdi” no Kandavas (tā pie viena aicina nosvinēt blices superhita “Tamburīns” desmit gadu jubileju), bet ceturtdien sastāvs ir jau nopietnāks - akustiskajā versijā spēlēs latvju pankroka leģendas “PND” (ražoti 1998. gadā, Pārdaugavā), kā arī sieviešu čello-pankroka (izrādās, ka ir arī šāds stils) duets “Razor Cunts” no Vācijas.

Abus dumpinieciskos kolektīvus vieno ne tikai piederība pankrokam, bet arī nevairīšanās savās dziesmās saukt lietas īstajos vārdos, nereti klausītājus apzināti provocējot. Pārdomas par apkārt valdošajiem aizspriedumiem, attiecību sarežģījumiem, mēnešreizēm, seksualitāti ir vien pāris daudzveidīgās tematikas piemēri, par ko no sava skatu punkta stāsta katra no grupām.

Ja par berlīniešu duetu “Razor Cunts”, tad tajā muzicē Ambika Tompsone (čells, bungas, balss) un Džeina Fleta (čells, tamburīns, balss). Savu radošo darbību viņas sāka 2014. gadā šaurā draugu lokā, kas piederīgs Vācijas lesbiešu, geju, biseksuālu un transpersonu kopienai. Gadu vēlāk “Razor Cunt” ierakstīja pirmās dziesmas un izdeva arī debijas EP "Chickmeat", uz kura pamata šobrīd arī tiek bāzēta viņu koncerttūre dažādās Eiropas pilsētās. Jāpiebilst, ka līdzās muzikālajai darbībai abas dueta dalībnieces organizē feminisma un seksuālo minoritāšu kustībai piederīgus festivālus.