Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Tina Guo "Game On!"

© Publicitātes foto

Ķīniešu izcelsmes amerikāņu čellistes Tīnas Go desmitais studijas albums. 31 gada vecumā viņa jau paguvusi iemantot plašu starptautisku atzinību, turklāt gan uz klasiskās, gan rokmūzikas skatuves. Viņas talantu loks ir ļoti plašs: komponiste, dzejniece, rakstniece, producente, fotogrāfe utt., turklāt mūziķe aktīvi piedalās dažādos labdarības fondos. Klavieres sākusi spēlēt jau trīs gadu vecumā, vēl dzīvojot Šanhajā.

Piecos gadus māte meiteni sākusi skolot vijoļspēlē (tobrīd ģimene jau pārcēlusies uz ASV), bet skolas vecumā tēvs, samērā pazīstamais čellists Lū-Jaņs Go sācis meitu apmācīt sava instrumenta apguvē. Diez vai vecāki par to bija sajūsmā, taču paralēli klasiskajai mūzikai Tīna aizrāvās ar “industrial metal”, arī šajā jomā gūstot itin labus panākumus. Specializētie izdevumi viņu raksturoja kā “virtuozu čellisti, kas meistarīgi spēlē arī metālmūziku, apvienojot rokmūzikas enerģiskumu ar klasiskās mūzikas eleganci.” Tīna ir pieprasīta mūziķe gan simfonisko orķestru koncertos, gan rokmūziķu studijas ierakstos, viņas čellu var dzirdēt veselā lērumā “soundtreku” jeb filmu skaņu celiņu un videospēļu, turklāt Tīna Go veiksmīgi darbojas arī solofrontē. Šī veiksmīgā darbošanās čellistei devusi vairākas “Grammy” balvu nominācijas. Jaunais albums ir ieturētstieši tādā stilā, par kuru viņu slavē - roks ar klasiskās mūzikas piesitienu. Ja nu kādam ir interese, tad maija beigās Tīna ar trīs koncertiem viesosies tepat netālajā Polijā (maija vidū - Skandināvijā).

PAR. Paskatoties uz Tīnu Go, viņa uzreiz atsauc atmiņā vijolnieci Vanesu Meju (arī ļoti simpātiska aziāte, arī spēlē uz visai neierasta instrumenta - elektriskā čella), bet paklausoties -, čellistu grupu «Apocalyptica», tikai Tīna diezgan raženu skanējumu rada pati, protams, ar daudzu viesmūziķu palīdzību. Episkais albuma iesākums «The Legend Of Zelda», elegantais «Final Fantasy VII», himniskais «Skyrim» vai kareivīgais «Metal Gear Solid» - te patiešām ir daudz intersantu, rumpi un dvēseli aizkustinošu, kompozīciju ar maķenīt gotisku piesitienu. Nudien ieteicams noklausīties.

PRET. Gribētos lielākas atsauces uz rokmūziku. Vai uz klasisko mūziku. Lai nav no viena grāvja otrā. Šādā (bez)koncepcijā līdz ar to te ir daži skaņdarbi, kuru esamība albumā nav izskaidrojama, piemēram, «Super Mario Bros.».

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.