Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Augustā Siguldā koncertēs britu grupa "The xx"

© facebook.com/ L Tips Agency

Kā liecina "L Tips Agency" publicētā informācija sociālajā tīklā facebook, tad jau šovasar Latvijā uzstāsies populārā britu grupa "The xx".

“The xx” šobrīd ir viena no pasaules visaktuālākajām un mūzikas kritiķu augstāk vērtētajām britu grupām. Ar šo mūziķu uzstāšanos tiks atklāts šī gada "Sunset Festival".

Iespējams - daļa ierindas klausītāju britu elektroniskā indīroka trio “The xx” iepazina tikai šoziem ar tik fenomenāli populāro radiohitu On Hold (Nr. 1 Lielbritānijā un Nr. 2 ASV; pirmajā desmitniekā Latvijā), norāda koncerta organizatori.

Kompozīcija ietverta albumā “I See You”, kas ir trešais grupas karjerā. Tas nāca klajā 13.janvārī un ir otrais, kas spējis uzrāpties britu topa pašā virsotnē. Tādus pašus panākumus savulaik sasniedza debijas albums “xx” (2009), kamēr otrais ar nosaukumu “Coexist” (2012) bija piektajā vietā. 2010.gadā “The xx” saņēma prestižo “Mercury” balvu un 2011.gadā grupa tika nominēta “BRIT” balvai veselās 3 kategorijās.


Ar jaunāko sniegumu liegais, R&B ietekmētais indī poproks, kas jau bija kļuvis par grupas vizītkarti, papildinājies ar bagātiem basiem un klubu mūzikas bītiem. Virknē kompozīciju ēteriskos ģitāras akordus un it kā biklos vokālus aizstāj jau pilnībā pārliecinātu indivīdu sniegums. To apliecina arī mūzikas kritikas, kas karjeras sākumā slavēja grupu par stila orģinalitāti un īpašu izteiksmes gaisīgumu, bet tagad jau runā par trio ietekmi uz mūzikas attīstību globālā mērogā.

Īpašā biļešu iepriekšpārdošana “Biļešu serviss” tīklā sāksies 1.martā plkst. 10.00. Lai iegūtu garantētu iespēju iegādāties biļeti, sūti pieprasījumu uz sunset@ltips.lv, tematā liekot: Kods.Publiskā biļešu pārdošana sāksies 6.martā plkst. 10.00.