Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Laura Raila "Es gribēju ko teikt"

© Publicitātes foto

Popmūzikas un džeza vokālās pedagoģes Lauras Railas debijas albums apkopo kompozīcijas, kas tapušas pāris gadu periodā.

Kopumā septiņi dziedātājas autordarbi (viens ir gan latviski, gan angliski), kas tapuši sadarbojoties ar tādiem pazīstamiem mūziķiem kā Kristaps Krievkalns, Jānis Čubars, Reinis Briģis, Viktors Ritovs un citiem. «Albuma «Es gribēju ko teikt» saturs ir gan romantisks, gan stāsta par apkārt notiekošo - jaunais disks atradīs ceļu pie dažādu vecumu klausītājiem,» vēsta Laura. Šī dziedātāja ir diezgan interesanta parādība latvju mūzikā - ja tā padomā, diez vai kāds spēs atminēties kaut vienu viņas dziesmu, tomēr Laura Raila visu laiku pamanās būt uzmanības epicentrā (vai tuvu tam): piedalījusies šovos «Koru kari», «Dziedošās ģimenes» un «Okartes skatuve», pati kopā ar mammu Indru rīko ikgadējos izpildītāju konkursus «Popfestjurmala», parādās dažādu konkursu žūrijās utt. Nu klausītājiem ir iespēja noklausīties, ko īsti šī dziedātāja piedāvā.

PAR. Par Lauras Railas vokālajām dotībām šaubu nav - labākais piemērs ir dziesma «Es vēlos lūgt» (jeb «I Wanna Pray»), novākts arī profesionāls pavadošais sastāvs. Dziesmā «Es gribēju ko teikt» spilgti sevi apliecina pianists Viktors Ritovs, bet popsīgajai «Story Of Music» kā bonuss ir saksofonista Sergeja Boicova teicamā spēle un Miķeļa Dzenuškas brīnumdarbi ar marimbu. Labākās un/vai atmiņā paliekošākās dziesmas ir «Saules rietā» un «Un Tu nāc».

PRET. Jāpabrīnās, ka gados tik jauna dziedātāja savos oriģināldarbos balansē uz senilas estrādes mūzikas robežas. Apsveicami, ka Laura pati gan komponē, gan arī sacer tekstus, tomēr pēdējo nodarbi viņai labāk vajadzētu atstāt profesionāļu ziņā. «Lai mīlestība valda pār mūsu visu prātiem/Un visas sienas jaucās, un tu roku pretī sniedz», «Ar tevi droši es jūtos, kad apkārt tumsā viss kluss/Un mūsu dvēseles stīgas mūžīgu mīlestību dzied», «Es vēlos lūgt par katras mātes sirdi/Es vēlos lūgt par katra bērna dzīvi/Es vēlos lūgt par katru tavu smaidu/Es vēlos lūgt par mieru pasaulē» utt. Labi, pēdējās vārsmas tapušas tobrīd notikušo terora aktu Francijā radīto emociju uzplūdos, bet tomēr - šaušalīgi salkanas banalitātes.