Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Valentīndienu var nosvinēt arī smagi - ar zviedru "Soilwork"

© Publicitātes foto

Jādomā, ka daudzi metālmūzikas fani šajās dienās būs pabijuši Tallinā vai Viļņā, kur uzstājās pamatīgs triecienčetrinieks: vācu “Kreator”, brazīliešu “Sepultura”, zviedru “Soilwork” un beļģu “Aborted”. Kāpēc šoreiz (vai kārtējo reiz) apdalīta latvju zeme, nav zināms, taču pie mums no minētā četrinieka paviesosies tikai puse – “Soilwork” un “Aborted”.

To koncerts klubā “Melnā piektdiena”notiks 14. februārī, kad daudzi (vai varbūt daži) atzīmēs Valentīndienu - var taču to nosvinēt arī tā, smagi! Abām blicēmRīgas koncertā pievienosies zviedru “BeyondAllRecognition” un somu “Project Silence”.

Pazīstamākā no šīkoncerta četrinieka ir melodiskā “deathmetal”grupa “Soilwork”, kas izveidota 1995. gadā un savā diskogrāfijā ierakstījusi jau desmit studijas ripuļu. Pagājušā gada nogalē zviedri laida klajā albumu“DeathResonance”, taču šis nav studijas albums, bet dažādu retumu apkopojums plus divi jauni gabali (“Helsinki” un “DeathResonance”), līdz ar to par jaunāko studijas garadarbu dēvējams 2015. gada augustā izdotais “TheRideMajestic”.

Šo Helsingborgābāzēto grupu izveidojuši vokālists Bjerns Strids un ģitārists Peters Vičers, no kuriem grupā palicis tikai pirmais.Pārējie sastāvam pievienojušies vēlāk: taustiņnieks Svens Karlsons - 2001. gadā, ģitāristi SilvēnsKudrē un Deivids Andersons - attiecīgi 2008. un 2012. gadā, bet basists Markuss Vīborns - tikai 2015. gadā. Kā tūres muzikants pērn grupai pievienojās bundzinieks BastiansTūsgārds. Kādā no intervijām Stridam reiz vaicāja, kas ir tas, kas liek grupai turēties kopā, uz ko viņš atbildēja, ka tā ir iespēja pēc katra albuma attīstīties un augt, tā pārsteidzot ne tikai klausītājus, bet arī sevi. Otra lieta - spēja apvienot katra mūziķa atšķirīgās muzikālās gaumes: katrs varot piedāvāt kaut ko savu un tādā veidā veidot kopīgo skanējumu. Tas esot tas, kas “Soilwork” tur kopā un vienlaicīgi kalpojot arī par dzinuli jaunu dziesmu un albumu radīšanai, skaidrojis Strids. Jāpiebilst, ka pirms kādiem astoņiem gadiem “Soilwork” ar labiem panākumiem jau uzstājās Rīgā-kāpēc gan toneatkārtot!?