Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: The XX - "I See You"

© Publicitātes foto

Šķiet, britu indīpopa trio «The XX» bija vieni no pirmajiem, kas izdeva ar cipariem «2017» datētu albumu un jau ar to vien izpelnījās lielāku uzmanību nekā, piemēram, februārī izdoti garadarbi.

Taču, protams, ne jau tikai pareizajam izdošanas laikam pateicoties londonieši nostājās Apvienotās Karalistes topa pirmajā vietā (Amerikā - Nr.2) un varēja palepoties ar pirmajā nedēļā pārdotām 26 500 albumu kopijām. «The XX» izveidoti 2005. gadā, tās kontā ir trīs albumi - vēl «XX» (2009) un «Coexist» (2012). Pa starpu grupas līderis Džeimijs Smits jeb Jamie XX vēl paguva izdot savu soloalbumu «In Colour» (2015. gada maijā), kas izpelnījās labas kritiķu atsauksmes. «I See You» rakstīts dažādās pasaules malās, sākot no Losandželosas un Ņujorkas līdz Londonai un pat Reikjavīkai, taču diez vai tāpēc grupas skanējums kļuvis mazliet citādāks - drīzāk tam par iemeslu ir mūziķu personīgie pārdzīvojumi, kas saistīti ar tuvinieku nāvēm un pašu aiziešanu neceļos. Prestižākie mūzikas izdevumi šo darbu lielākoties novērtējuši ar četrām zvaigznēm no piecām, kas ir diezgan atbilstoši šī albuma saturam.

PAR. Relaksējošs un kvalitatīvs indīroka un drīmpopa krustojums ar drosmīgiem bītiem, kas «The XX» dziesmām ļauj pretendēt uz nokļūšanu dažādu deju mūziku atskaņojošu radiostaciju rotācijā. Elitāras popmūzikas cienītājiem droši vien patiks sapņaini melodiskā «Lips», apskatnieks vēlētos izcelt «Performance» ar perfekto Romijas Medlijas Kroftas vokālu, taču par singlu izvirzīta diezgan pospīgā «On Hold», kas mistiskā kārtā bija Nr.1 britu indī mūzikas topā un vēl mistiskākā - Nr.7 amerikāņu rokmūzikas (!) topā.

PRET. Diezgan pagrūti «I See You» skanējumā atrast iemeslu milzu sajūsmai. Labs albums, bet ne vairāk. Koncertā šo skaņu materiālu paklausīties būtu interesanti, bet ikdienā to virpināt uz CD atskaņotāja - ne pārāk.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».