Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā uzstāsies "I Set My Friends On Fire" no ASV

© Publicitātes foto

Viens no šīs nedēļas centrālajiem notikumiem nepieradinātākās mūzikas frontē latvju zemē – ceturtdien, 9. februārī, klubā „Nabaklab” uzstāsies eksperimentālās alternatīvās mūzikas grupas „I Set My Friends On Fire” no ASV.

Maiami bāzētā grupa „I Set My Friends On Fire” ir viena no retajām mūzikas apvienībām, kas parakstījuši līgumu ar lielu mūzikas izdevniecību vēl pirms sava pirmā ieraksta iznākšanas. Grupa savu darbību sāka 2007. gadā, tās pirmais albums iznāca ietekmīgās ierakstu kompānijas „Epitaph” paspārnē. „I Set My Friends On Fire” līdz šim izdevuši divus albumus un pašlaik, nesen parakstot līgumu ar „Tragic Hero Records”, strādā uzreiz pie diviem albumiem - jau izziņotā „Caterpillar Sex” un pavisam jaunas plates (tās darba nosaukums ir “My Uzi Holds A Hundred Round Conscience”), kurā grupa sola atgriezties pie sava sākotnējā skanējuma, kuru daudzi klausītāji tik atzinīgi novērtējuši. Sakarā ar jauno ierakstu kompānijas līgumu, grupa devusies intensīvā koncerttūrē, kuras laikā pirmoreiz piestās arī Latvijā. Pie mums amerikāņi atbrauks no Tallinas, bet tālāk viņu ceļš vedīs uz Kaļiņingradu, Sanktpēterburgu un Maskavu.

„I Set My Friends On Fire” visbiežāk tiek raksturota kā eksperimentālās mūzikas grupa, jo tā neiekļaujas nevienos konkrētos stilistiskajos rāmjos. Līdz ar to masu saziņas līdzekļos, cenšoties rast šīs grupas stilam kādu apzīmējumu, manīti arī tādi mīklaini vārdi, kā “post-hardcore”, “nintendocore”, “electricore”, “crunkcore” un citi. Lai gan grupa radās kā duets, šobrīd tajā muzicē pieci dalībnieki, turklāt jau kopš „I Set My Friends On Fire” pirmsākumiem grupa radusi piesaistīt sesiju mūziķus, kas papildinājusi duetu gan ierakstos, gan koncerttūrēs. Jāpiebilst, ka Rīgas koncertu iesildīs itāļu smagās mūzikas grupas „Tonight We Stand” un „Codename Delirious”.