Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Gada pirmā sensācija: Carnival Youth sastāvā izmaiņas

PĀRMAIŅAS. No šā gada grupas Carnival Youth rindās basģitāru spēlēs Matīss Kļaviņš (pirmais no kreisās), kurš aizstās Aleksi Luriņu (pirmais no labās) © Privāts arhīvs

Lai gan vēl nav beidzies pat šā gada pirmais mēnesis, latvju lokālo skatuvi jau savirmojuši vairāki skandāliņi (mūziķu saslimšanas, aizdomas par plaģiātiem utt.), bet šonedēļ parādījās ziņa, ko jau varētu dēvēt par nelielu sensāciju…

«Laba diena! Mūsu komandai nācis klāt jauns dalībnieks - basģitārists Matīss Kļaviņš. Par to liels prieks! Turpmāk koncertos redzēsiet viņu. Aleksis nekur nav pazudis, ar viņu kopā turpināsim rakstīt jaunas dziesmas. Tiekamies!» - šādu ziņu sociālajos tīklos izplatīja šābrīža perspektīvākā latviešu grupa Carnival Youth. Jāatgādina, ka šie nav līvi, kuri mūžam dzīvi, jo jau kādus 40 gadus ir saplēsušies līvi, bet grupa, kas izveidota tikai 2012. gadā, kurā spēlē 21-22 gadus veci puikas, bet kuri jau kā pirmie no Latvijas pērn izpelnījušies tādu atzinību kā European Border Breakers balvu.

Grupu izveidojuši skolasbiedri - dvīņubrāļi Edgars (balss, ģitāra) un Emīls Kauperi (balss, bungas), Roberts Vanags (balss, taustiņi) un Aleksis Luriņš (basģitāra). Karnivāļi izdevuši divus albumus: No Clouds Allowed (2014) un Propeller (2016), tāpat viņi uzstājušies neskaitāmos koncertos ārpus Latvijas robežām - pērn viņi šādos braucienos kopumā pavadīja teju trešdaļu gada. Pagājušā gada nogalē Carnival Youth ar lieliem panākumiem aizvadīja nelielu tūrīti pa Latvijas klubiem, kuras noslēgums bija Palladium koncertzālē. Jāatzīst, ka šī koncerta noslēgumā Aleksis uzvedās maķenīt dīvaini, taču viņš nekad nav bijis liels runātājs (nav Kaupera gēnu!), tāpēc šo iznācienu var norakstīt uz mulsumu. «Kā tā?!» sociālajos tīklos neizpratni paudis arī rokpublicists Uldis Rudaks. «Aleksis ir vienīgais īstenais šovmenis grupas koncertos, bet tagad viņš būs nolikts virtuvē pie plīts?» Par «vienīgo īsteno» gan ir pārspīlēts, bet faniem šis bārdainais jauneklis tiešām patika.

«Nekāda traģēdija nav notikusi,» mierināja Carnival Youth menedžere Guna Zučika. Viņa apstiprināja, ka no šā gada tūrēs kopā ar pārējiem trim dosies Matīss Kļaviņš, ar kuru arī iepriekš esot bijis «vienots burziņš» - viņš ir labos draugos ar karnivāļu skaņotāju Pēteri, kopā braukuši tūrēs. Iepriekš Matīss manīts grupas Pyro Trees rindās, arī grupā Momend un vēl citos projektos. Pirmās ugunskristības Matīsam jau bijušas, nākamās - koncertos Oslo (26. janvāris) un Tronheimā (28. janvāris).