Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šovakar - Muzikālās bankas fināls

© f64

Šovakar Olimpiskajā centrā Ventspils notiks Latvijas radio 2 popdziesmu aptaujas Muzikālā banka 2016 apbalvošanas ceremonija. Koncertpasākuma tiešraidi jau no pulksten 19 varēs vienlaikus dzirdēt Latvijas radio 2 un vērot LTV1 - citkārt tā nebija.

Šogad nedaudz ir mainīta uzvarētāju noskaidrošanas kārtība. Jau tradicionāli vērtīgāko dziesmu noteiks klausītāji un Muzikālās bankas ekspertu padome proporcijās 50%:50%, taču, lai balsojuma rezultātos saglabātu intrigu līdz pēdējam brīdim, pirmoreiz nolemts balsošanā iesaistīt arī TV tiešraides skatītājus. No jau fiksētā rezultāta šiem balsotājiem piederēs 50% vērtējuma, tātad būtībā radioklausītājiem un ekspertiem būs ietekme 25% rezultāta katram, bet tiešraides balsotājiem - 50%, kas savukārt nozīmē to, ka 21. janvārī Ventspilī viss var apgriezties kājām gaisā.

Koncertšova otrajā daļā ar īpaši ceremonijai gatavotiem priekšnesumiem uzstāsies Muzikālās bankas eksperti - Boriss Rezņiks, Viktors Lapčenoks, Mārtiņš Brauns, Uldis Marhilevičs, Jānis Lūsēns, Jānis Apeinis, Mārcis Auziņš, Dināra Rudāne, Ozols, Normunds Rutulis un citi. Lai aktivizētu klātesošo līdzdalību, visi koncerta apmeklētāji piedalīsies zibakcijā un tiek aicināti ņemt līdzi atslēgas, ar kurām simboliski tiks atslēgts Muzikālās bankas seifs.

Aptaujas noslēguma ceremonija Ventspilī jau ierasti notiks krāšņi un iespaidīgi. Vizuālās idejas pamatā ir kontrasti, kas atainosies gan scenogrāfijā un tērpos, gan caurvijoties pasākuma norisē. Pirmā daļa tiks veidota melnbaltajā stilistikā, otrā daļa - krāsu pasaule. Lai to paspilgtinātu, vairākiem numuriem piesaistīti laikmetīgās dejas dejotāji un ritma apvienība Pulsa efekts. Improvizētajā radio studijā, kas šoreiz atradīsies skatītāju zālē, darbosies Baiba Palkavniece, savukārt uz skatuves pasākumu vadīs aktieris un mūziķis Kristaps Rasims (tas nedaudz biedē...). Visi finālisti saņems mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas balvas.

Jāatgādina, ka populārā dziesmu aptauja Muzikālā banka risinās jau kopš 2000. gada. Kā jau ierasts, arī šogad labāko dziesmu noskaidrošanas balsojums risinājās divās kārtās: līdz 30. decembrim varēja balsot par visām 25 uz labākās titulu izvirzītajām dziesmām, no kurām desmit tālākai cīņai nekvalificējās, bet līdz 15. janvārim - par 15 labākajām. Par ekspertu padomi. Tā veidota no profesionāliem, ar aptaujas fināldziesmām nesaistītiem mūzikas industrijas pārstāvjiem, kuri ar savu dalību kuplinās arī apbalvošanas ceremonijas šovu. Šis gads vairākiem leģendāriem mūziķiem un komponistiem ir apaļu jubileju gads, un dalība ekspertu padomē un koncertšovā ievadīs viņu radošo aktivitāšu godināšanas laiku. Tie ir komponists Boriss Rezņiks un dziedātājs Viktors Lapčenoks (abiem būs pa 70), komponists Mārtiņš Brauns (pērn apritēja 65) un mūziķis Uldis Marhilēvičs (svinēs 60.). Vēl ekspertu komandā piedalās komponists Jānis Lūsēns, operas solists Jānis Apeinis, Rīgas Doma kora skolas Džeza nodaļas vadītājs Tālis Gžibovskis, dziedātājs Gunārs Kalniņš, ģitārists Mārcis Auziņš, dziedātāja Dināra Rudāne, reperis Ozols, dziedātājs Normunds Rutulis un dīdžejs Toms Grēviņš.

***

Muzikālāsbankas ‘2016 fināla Top 15

Buorstous Guntra Kuzmina

Čaļi Musiqq

Daļa no sirds Mārtiņš Ruskis

Debesis iekrita Tevī Prāta vētra, Musiqq

Es tev Otra puse un Antra Stafecka

Kāds trakais mani

uzgleznos Samanta Tīna

Ko tu dari? Justs

Lavīnas The Sound Poets

Laika upe Markus Riva

Laiks Andris Ērglis un Antra Stafecka

Miglas rīts Intars Busulis

Nāc Ivo Fomins

Pēdas uz palodzes Līvi un Buks

Tepat Dons

Vienaldzības Agnese Rakovska