Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Bon Jovi - "This House Is Not For Sale"

© Publicitātes foto

Džona Bon Džovi 1983. gadā izveidotā rokbrigāde beidzot laidusi klajā savu 13. studijas albumu, kuru pieteica iespaidīga reklāmas kampaņa un pat tāds kā speciāls «iesildošais» albums («Burning Bridges»).

Mērķis sasniegts - lai gan pārdošanas dati nav īpaši augsti, pirmā vieta Amerikas topā nopelnīta. Jaunais albums ir zīmīgs ar to, ka pirmoreiz ierakstos piedalījies grieķu-kanādiešu izcelsmes ģitārists Filips Ēriks Ksenidis jeb Phil X, kurš stājies Ričija Semboras vietā, tāpat uz pilnu klapi darbojas arī basģitārists Hjūzs Makdonalds (viņš gan grupā darbojas jau no 1994. gada). No sākotnējā sastāva ierindā palikuši vien pats Džons Bon Džovi, taustiņnieks Deivids Braijans un bundzinieks Tiko Toress. Ja nu kādam interesē «Bon Jovi» koncerti (un gan jau interesē), tad «This House Is Not For Sale» tūre sākas februārī, bet pagaidām tajā ir tikai Ziemeļamerika.

PAR. Kad pagājušā gada nogalē «Bon Jovi» izdeva albumu «Burning Bridges» (tajā gan bija tikai viena svaigi rakstīta dziesma, bet pārējie bija iepriekšējos grupas diskos dažādu iemeslu dēļ neiekļautie gabali), apskatnieks izteica cerības, ka jaunais albums būs labāks par šo nīkuli. Cerības piepildījušās, tas tiešām ir labāks! Tiesa, sliktāks nemaz nevarēja būt... Ieteicamākā dziesma - «This House Is Not For Sale», varbūt var paklausīties arī «Born Again Tomorrow». Pārējais albums labi derēs fona mūzikai traukus mazgājot.

PRET. Šī māja netiek pārdota - vēsta albuma nosaukums. Ha, neviens to tāpat nepirktu! «Bon Jovi» labākie laiki sen bija pagājuši, bet nu to pašu dara arī šīs grupas tā saucami pieņemamie laiki. Nu šo kādreizējo hārdroka grupu var droši savā mājas fonotēkā lādēt «glamūrīga» ierindas poproka piekritēji, kuriem gluži labi patiks tādas dziesmas kā, piemēram, «Living With The Ghost» vai «Roller Coaster», kuras gan arī nav pašas popsīgākās. Starp citu, arī Rietumu mūzikas kritiķi pret šo darbu izturējušies visai nīgri, rezultātā «Metacritic» rangā tam ir tikai 59 punkti no 100, kas ir ļoti zems rādītājs.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.