Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Bruno Mars "XXIVK Magic"

© Publicitātes foto

Absolūts fanka, «r&b» un popa krustojumbrīnums no Havaju salām – Bruno Marss, īstajā vārdā Pīters Džīns Ernandess, klajā laidis savu tikai trešo studijas albumu, taču par viņu jau runā tā, it kā šis 31 gadus vecais puisis uz skatuves būtu pavadījis teju pusgadsimtu. Nekāds pārsteigums tas gan nav, jo pietiktu kaut vai ar singlu «Uptown Funk» (tā saņēma prestižo «Grammy» balvu), lai izpelnītos šādu uzmanību, taču Bruno ir vēl virkne lielu darbu paveikti.

Abi viņa iepriekšējie studijas albumi «Doo-Wops & Hooligans» (2010) un «Unorthodox Jukebox» (2012) tika pārdoti sešu miljonu kopiju apmērā (katrs!), kas mūsdienām ir milzīgs skaitlis - jau tas vien par kaut ko liecina. Bet vēl taču Bruno Marss ir veiksmīgs dziesmu autors un producents, kurš specializējas ļoti veiksmīgu singlu tiražēšanā. «Es jūs aicinu uz ballīti!» par savu jaunāko garadarbu saka Bruno Marss, piedāvājot 90. gadu «r&b», elektropopa un fanka krustojumu. Uzaicinātie labprāt piekrituši - vai gan citādi Bruno video atgriešanās singlam «24k Magic» pirmajās 16 stundās būtu sasniedzis vairāk kā piecus miljonus skatījumu, palīdzot tam ierindoties straumēšanas servisu augšgalos. Par albuma komerciālajiem panākumiem nav ne mazāko šaubu, pēc kāda laiciņa atliks tikai sausi rezumēt, cik nu šoreiz miljonus Bruno Marss būs pārdevis, un cik - nopelnījis.

PAR. Šādi laikam varētu izklausīties Maikls Džeksons, ja piekoptu Boba Mārlija dzīvesveidu - viegli un pozitīvi. Kaut kas tajā visā ir: Bruno Marss atradis pareizo formulu, lai uzspiestu uz miljoniem klausītāju nerva un liktu tiem klausīties savu mūziku. Šie nudien ir 90. gadu, taču tik modernās aranžijās, ka atliek pabrīnīties, kāpēc līdz šim neviens nav gājis šādu ceļu. Laikam tāpēc, ka Bruno Marsam ir tāda intuīcija, kādas citiem nav.

PRET. Noklausies, papriecājies, bet pēc tam nodomā - pag, bet kas tad te tāds bija?! Nav pat nevienas tādas dziesmas, ko speciāli izcelt no šī tikai deviņu gabalu garā (īsā) albuma, taču tajā pat laikā arī nekā iebilstama it kā nav. Mistika.

Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».