Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Aminata - "Red Moon"

© Publicitātes foto

Divi gadi, divi albumi – šā brīža labākā un talantīgākā (tas nav pārspīlējums vai tikai pieklājības vārdi) Latvijas popdziedātāja Aminata Savadogo uzņēmusi labu tempu. Viņas debijas albums “Inner Voice” tika izdots pērn aprīlī, bet relatīvi nesen klajā nāca “Red Moon”, kura prezentācija oktobra vidū notika koncertā Palladium” zālē.

Starp citu, teicams un augstākajiem standartiem atbilstošs koncerts, bet ne par to šis stāsts. Jaunajā albumā iekļautas astoņas dziesmas, to visu mūzikas un tekstu autore ir pati Aminata, aranžētāji - Kaspars Ansons, DJ Makree un Aleksandrs Volks. Stilitiski nekādu kardinālo pārmaiņu nav, vienīgi debijas albumā popam bija vairāk “r&b” un “soul” piemaisījumu, bet šajā lielāks uzsvars likts uz “dance pop”. Dziesmu tekstos lielākoties ir par attiecībām, kā arī citām tēmām, kuras Aminatai konkrētajā brīdī ir šķitušas personīgi svarīgas. Piemēram, ““I Can't Forget” ir manas dvēseles kliedziens. Dažreiz es pati nesaprotu, par ko īsti tā dziesma ir - par mīlestību vai nāvi, jo rakstot šo dziesmu es domāju par vairākām lietām, kas mani sāpināja - tuva cilvēka nāve un diena, kad es jutos pamesta. Visas šīs jūtas saplūda kopā vienā dziesmā,“ skaidro pati autore.

PAR. Ļoti labi, it īpaši jau albuma noslēgums, kurā apkopota “triecientrīsvienība“ - perfektais “dance“ gabals Ellas stilā “Rude“, visus tiltus nonesošais “Bridges“ (nav saprotams, kāpēc tas tā arī neiedzīvojās latvju hitparādēs) un mazliet noslēpumainais “Fighter“. Balss Aminatai ir spēcīga kā viesuļvētra “Metjū“, to vislabāk var sajust dziesmās “I Can’t Forget“ (gluži kā “Love Injected“!) un jau minētejā “Fighter“. Bez uzmanības nevar atstāt arī klubiem piemērotās “Red Moon“ un “Your Arms“ - arī ļoti labas dziesmas. Nu re, nemanot “pieminējās“ gandrīz visas!

PRET. Nosodāmi īsiņš - tikai astoņas dziesmas, kuru kopējais garums knapi pārsniedz pusstundu. Lai gan - ja albumā ietikusi arī tāda dziesma kā visai viduvējā “I Know”, tad varbūt Aminatai vairāk sakāmā nemaz arī nav bijis. Starp citu, tā šķita jau koncertā, un tas apstiprinās arī albumu klausoties - vājākās dziesmas ir abas DJ Makree producētās.