Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Madonieši aicina uz ģitāristu sesiju

PIEREDZE UN AZARTS. Ģitāristu sesijās sevi jau pierādījušie mūziķi dalās pieredzē ar jaunajiem censoņiem – tā tas bija pērn, tā tas būs arī šogad © Publicitātes foto

Šī nedēļa Madonas pusē paies mūzikas zīmē – līdz pat 28. oktobrim Praulienas skolā norisināsies Ģitāristu sesija 2016. Šāds mūzikas dzīves pasākums notiek jau divdesmito reizi.

Nav nekā pārsteidzoša, ka ģitāristu sesija notiek tieši Madonai netālajā Praulienā un tieši skolēnu brīvlaikā: pirmkārt, to organizē nepagurstošais Madonas mūzikas dzīves entuziasts Imants Pulkstenis (savulaik viņš ilgus, ilgus gadus rīkoja slaveno festivālu Sinepes un medus), otrkārt, šī pasākuma lielākā auditorija ir tieši skolēni. Ģitāristu sesijas līdzšinējo 19 darbības gadu laikā pieredzi un zināšanas tajā ir guvuši 1367 dalībnieki, to vidējais vecums - 17,4 gadi.

Šogad pasākuma programmā sešu dienu laikā norisināsies 22 meistarklases, piedāvājot apgūt akustiskās ģitāras, elektroģitāras, basģitāras, bungu un kokles spēli, kā arī vokālu. Praulienā viesmīlīgi tiks uzņemti teju 80 dalībnieki, kā arī mūzikas pedagogi un mūziķi. Ar jaunajiem talantiem strādās Armands Alksnis, Rihards Lībietis, Rihards Fedotovs, Jānis Kalniņš, Andris Buiķis, Kristīne Prauliņa, Edmunds Vestmanis, Andrejs Vasiļjevs, Māra Lisenko, Madara Briede, Kristaps Ērglis, Rasa un Ģirts Laubes, Kārlis Kazāks, Renārs Veličko un daudzi citi. Pasākumā būs kopumā 18 koncerti, tostarp Skyforger atrādīšanās ceturtdien, 27. oktobrī. Par godu sesijas 20 gadu jubilejai, piedaloties visiem tās dalībniekiem noslēgumā tiks iestudēts liela formāta skaņdarbs - leģendārās grupas Pink Floyd dziesmas Another Brick In The Wall kaverversija, uzvedumā iekļaujot arī videoprojekcijas, scenogrāfiju, horeogrāfiju un gaismas.