Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Marijas Naumovas koncertprogramma. Dāvana vīram kāzu jubilejā

KĀZAS. Marija Naumova un viņas vīrs uzņēmējs Raitis Bullītis savā kāzu dienā 2006. gada 13. septembrī. Dziedātājas jaunā soloprogramma Līdz gaišām asarām ir dāvana vīram kāzu jubilejā © Privāts arhīvs

«Es nemoku savu ģimeni ar dziedāšanu mājās – mana mēģinājumu telpa lielākoties ir mašīna. Tāpēc ceru, ka arī ģimenei mana jaunā soloprogramma būs patīkams pārsteigums,» saka dziedātāja Marija Naumova. Šajā rudenī ar divām koncertprogrammām viņa apceļos Latviju un novembra otrajā pusē laidīs klajā jaunu albumu.

Savā jaunajā soloprogrammā Līdz gaišām asarām Marija Naumova atklās romanču muzikālā stila rašanos un attīstību. Tas būs ceļojums laikā un vietā, jo programmā iekļautas romances no dažādiem gadsimtiem, valstīm un kultūrām, gan daudziem zināmas un iemīļotas, gan arī senas un nezināmas.

«Šoruden svinu desmit gadu kāzu jubileju, tāpēc vēlējos savam dzīvesbiedram Raitim sarūpēt skaistu muzikālu dāvanu - romanču koncertprogrammu,» atklāj dziedātāja, piebilstot, ka šī programma šoruden izskanēs tikai četras reizes: sestdien, 1. oktobrī, Siguldā, koncertzālē Baltais flīģelis, 7. oktobrī Ādažu kultūras centrā, 9. oktobrī Mārupes kultūras namā un 13. oktobrī - Daugavpilī, Latviešu kultūras centrā.

Koncertos muzicēs: Rolands Beļēvičs (taustiņi), Norberts Skraucis (bass), Ingus Feldmanis (ģitāra), Jegors Kovaikovs (ģitāra), Aleksejs Bahirs (vijole) un Andris Buiķis (bungas).

Lūgta atšifrēt jaunās soloprogrammas nosaukumu, Marija Naumova stāsta: «Līdz gaišām asarām -tā saucas mans pats pirmais solo albums, kas iznāca 1998. gadā, un tas bija krievu valodā - Do svetlih sļoz. Šī albuma mūzikas autors ir Raimonds Pauls, bet šie vārdi ir no dziesmas Za vse grehi, kuru autors ir Vladlens Dozorcevs. Manuprāt, šai programmai tie ļoti piestāv, jo romances ir tik poētisks un skaists žanrs, ka tas liek sirdij atvērties līdz gaišām asarām...»

Dziedātāja atklāj, ka šai programmā klausītājiem tiks piedāvātas pavisam jaunas dziesmas. «Manā dzīvē ir notikuši daudzi svarīgi notikumi, viss ir ļoti saistīts, un es nekā citādi neprotu izteikties, kā tikai dziedot. Tas ir mans veids, kā pateikties par to, kas man ir. Un šoreiz šis paldies galvenokārt būs adresēts manam vīram, ar kuru esmu kopā jau vienpadsmit gadus,» stāsta Marija Naumova, atklājot, ka abu 10. kāzu jubileja, kas bija 13. septembrī, klusi nosvinēta mājas atmosfērā, un nu kārta muzikālajai dāvanai.

Savukārt otra Marijas Naumovas programma Kādā jaukā dienā, kas skanēs Ķekavā (8. oktobrī), Alūksnē (12. oktobrī), Līvānos (14. oktobrī), Saldū (15. oktobrī), kultūras pilī Ziemeļblāzma (21. oktobrī) un Rojā (22. oktobrī), ir ieskats dziedātājas topošajā albumā, kas klajā nāks novembra otrajā pusē. Šajos koncertos skanēs klausītāju iemīļotas dziesmas jaunā aranžējumā, kuru autors ir ģitārspēles virtuozs un viens no labākajiem manouch stila ģitāristiem pasaulē - francūzis Sebastjēns Žinjo, kurš visiem zināmām dziesmām spēj piešķirt citu skanējumu. Jāpiebilst, ka tieši Sebastjēns ir arī viņas jaunā albuma dziesmu autors un mūzikas producents, turklāt, rakstot dziesmas, viņš sadarbojies ar dzejniekiem Jāni Peteru un Kārli Vērdiņu. Ar Sebastjēnu Žinjo dziedātājai ir izveidojusies ļoti laba sadarbība, un Latvijas publikai viņš jau ir pazīstams no viņas iepriekšējiem projektiem Romani Rat (Čigānu nakts, 2013., 2014.) un Pusnakts Parīzē (2012.-2014.). Programmā Kādā jaukā dienā dziedātājai uz skatuves līdzās būs arī Rolands Beļēvičs (taustiņi), Norberts Skraucis (bass), Ingus Feldmanis (ģitāra), Jegors Kovaikovs (ģitāra) un Andris Buiķis (bungas).

Dziedātājas jaunā albuma koncertu tūre ar franču mūziķiem plānota nākamā gada marta beigās, aprīļa sākumā. Bet līdz tam viņa kopā ar ģimeni baudīs Latvijas rudeni un ziemu. «Pavisam atgriezties Latvijā īsti nesanāk, tāpat būs braukāšana arī uz Parīzi. Laikam jau mums būs divas mājas, bet - šo rudeni un šo ziemu baudīsim tepat, Latvijā, jo jau esam mazliet aizmirsuši, kā tas ir,» dziedātāja pasmaida un tad nosaka, ka Latvijas vasaru gan nav pamanījusi, jo ļoti daudz strādājusi. «Ideja par romancēm man bija jau sen, bet kaut kā viss salikās, ka tieši šogad ir gan koncerti, gan top albums. Jā, šis gads ir tāds izdevies, darbīgs un ražīgs. Gan jau kādreiz izbaudīšu arī vasaru,» viņa nešaubās, uzsverot: kamēr ir enerģija un prieks strādāt, tikmēr ir jāstrādā.