Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

The Sound Poets liek uzsvaru uz Siguldu

PASĀKUMS. Pagājušajā nedēļā Liepājā uzstājās Prāta vētra, šonedēļ Siguldā – The Sound Poets. Kas zina, kuri labāk iekritīs mūzikas cienītājiem sirdīs © Publicitātes foto

Pēc uzvaras Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas jeb Zelta mikrofona pasniegšanas ceremonijā šķita, ka grupa The Sound Poets kals dzelzi, kamēr tā karsta, tas ir, mauks koncertus pēc pilnas programmas. Taču nē – poēti izvēlējušies atturētību.

Šogad grupai The Sound Poets bija paredzēts tikai viens lielkoncerts - 27. augustā Siguldas pilsdrupās. Ļaudis gan biļetes uz to izpirka tik naski, ka poēti vieglu roku varēja izziņot papildkoncertu - piektdien, 26. augustā. Tā kā šogad grupa koncertos praktiski nav redzēta, tad šie divi pasākumi būs teju vai unikāla iespēja redzēt un dzirdēt šo grupu. «Mēs gribam koncentrēt visu savu uzmanību un spēkus vienam koncertam vasarā, padarot to par Notikumu ar lielo burtu gan sev, gan mūsu klausītājiem,» tā to komentē paši mūziķi. Siguldas pilsdrupas kā koncerta norises vieta nav nejauša izvēle - tā būs The Sound Poets atgriešanās maģiskajā Siguldas pils pakājē. Jānis Aišpurs: «Es esmu priecīgs par iespēju atgriezties Siguldā. Koncertā pirms diviem gadiem man patika viss - lokācija, cilvēki, atmosfēra un draudzība ar Siguldas saimniekiem -, līdz ar to vēlme atgriezties tieši Siguldā ar jaunām dziesmām, jauniem stāstiem un emocijām mums šķiet pašsaprotama.» Ir bijušas arī pāris radošās nometnes, tātad kaut kad pārskatāmā nākotnē no poētiem var gaidīt jaunus darbus. Grupa šogad nav vēlējusies sadrumstaloties sīkākās nodarbēs, tas ir, piedalīties neskaitāmos koncertos, tāpēc Sigulda ir kā šīs vasaras lielākais uzsvars.

Protams, vieni viņi nespēlēs. Par koncertu īpašajiem viesiem katrai dienai grupa ir izvēlējusies citu kompāniju: 26. augustā tie būs sintīpopa grupa Audience Killers, savukārt 27. augustā - laika veča Kristapa Tālberga indīroka blice Irving Ark. «Mēs uzskatām, ka Audience Killers jau labu laiku sevi ir apliecinājuši kā izcilu, krāšņu un aizraujošu muzikālu stāstu paudēji, savukārt Irving Ark ir malks svaiga gaisa mūsu platuma grādu indie mūzikas lauciņā.».