Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Raxtu Raxtiem Līgo pārsteigums

© Publicitātes foto

Muzikālā apvienība Raxtu Raxti savas daiļrades cienītājiem un visiem interesentiem sarūpējusi vasaras saulgriežiem iederīgu dāvanu – otro studijas albumu ar nosaukumu Līgo, kurā iekļautas 12 pavisam jaunas dziesmas.

Albuma muzikālā satura pamatā ir gan latviešu tautasdziesmas Raxtu Raxtu mūziķu veidotās aranžijās, gan Kārļa Auzāna, Marta Kristiāna Kalniņa un Emīla Zilberta oriģinālkompozīcijas ar latviešu tautasdziesmu un Vika tekstiem. Līgo ir otrais šīs apvienības studijas albums - kā zināms, pērn tika izdots debijas ieraksts Es atradu tautasdziesmu. Jaunajā ierakstā piedalījušies Raxtu Raxtu mūziķi Kristīne Kārkle, Edgars Kārklis, Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Armands Treilihs un Artis Orubs, bet viesmākslinieces statusā - Ilze Grunte. «Raksturīgi muzikālās apvienības pieejai, albumā tautiski motīvi mijas ar mūsdienīgiem muzikāliem eksperimentiem un bagātīgām pasaules mūzikas atsaucēm,» informē kolektīvs. Līdz ar jaunā ieraksta izdošanu apritē nonākusi arī dziesma Es dziedāju, gavilēju, kuras mūzikas autors ir Marts Kristiāns Kalniņš, bet vārdi ņemti no latviešu tautasdziesmām. Pēc albuma izdošanas šī gada laikā neiztrūkstoši gaidāmas dažādas koncertaktivitātes, bet jau 9. jūlijā Raxtu Raxti piedalīsies Imantdienu 40 gadu jubilejas koncertā Cēsu Pils parka estrādē, izpildot daudzas labi pazīstamas Imanta Kalniņa dziesmas sev raksturīgajā skanējumā.

Kā zināms, Raxtu Raxti radās kā vairāku grupas Autobuss debesīs mūziķu eksperiments, apvienojoties vienā kolektīvā ar pazīstamiem etno mūziķiem. Sākotnēji repertuārā bija tikai Imanta Kalniņa kompozīcijas tautas mūzikas skanējumā, bet, laikam ritot, repertuārs kļuva plašāks. Līdz ar albuma Līgo klajā laišanu grupa sevi pieteikusi arī kā oriģinālmūzikas apvienību, nezaudējot jau iecienīto stilu, kur tautas mūzikas motīvi mijas ar laikmetīgāku skanējumu.