Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Justs dodas iekarot Eirovīziju

UZ ZVIEDRU ZEMES. Pirms došanās uz Stokholmu vakar Justs sniedza nelielu improvizētu koncertiņu Zviedrijas vēstniecībā Latvijā. Heartbeat izpildīšanā viņam palīdzēja fona vokālistes Katrīna Anna Vīgante (pa kreisi) un Anna Zankovska, kurām šādi pienākumi Eirovīzijā būs jau otro gadu pēc kārtas © F64

Šodien konkursa Supernova uzvarētājs Justs Sirmais dodas uz Stokholmu, kur pārstāvēs mūsu valsti Eirovīzijas dziesmu konkursā. Mērķi – visaugstākie.

Jau rīt Justam paredzēts pirmais mēģinājums Stokholmas Globe Arena, savukārt pati uzstāšanās būs 12. maijā - Eirovīzijas otrajā pusfinālā dziedātājs kāps uz skatuves ar neizdevīgo pirmo kārtas numuru, taču jādomā, ka finālā Justs tiks un tātad uzstāsies arī 14. maijā. Parasti nekļūdīgie bukmeikeri mūsējam paredz septīto aili vai vismaz vietu desmitniekā. «Es centīšos parādīt, uz ko mūsu mazā Latvija ir spējīga,» pirms došanās ceļā Justam apņēmība nav zudusi. Viņš piebilda, ka pēdējie divi mēneši kopš uzvaras Supernovā pavadīti smagā darbā - 21 gadu vecajam jauneklim kopumā esot bijušas tikai četras brīvdienas.

Kā pastāstīja Eirovīzijas projekta vadītāja Zita Kaminska, dziesmas Heartbeat priekšnesumā būs nelielas izmaiņas, proti, to nācies piemērot lielajai skatuvei. «Nevar vienkārši stāvēt uz vietas, nāksies pārvietoties.» Pie Justa kustībām speciāli piestrādājusi horeogrāfe. Arī ekrāni ir krietni lielāki, nekā tie bija Supernovā, līdz ar to nācies izdomāt stāstu, ko uz šiem ekrāniem rādīt, kā arī gaismu partitūru - ar to nodarbosies zviedru speciālisti. Justam palīgos deleģētas fona vokālistes Katrīna Anna Vīgante un Anna Zankovska, kuras pērn Eirovīzijā piedziedāja arī Aminatai. Uz Stokholmu brauks arī dziesmas autore Aminata un producents Kaspars Ansons, Justa menedžments (Jūlija Fricsone un Andrejs Gavrušs), protams, arī pati Zita un atbildīgā par sakariem ar presi Guna Zučika. Starp citu, viņa pildīs arī «laimes simbola» jeb talismana lomu: Guna kā Prāta vētras menedžere bija Stokholmas Globe Arena jau 2000. gadā, kad Latvija pirmoreiz piedalījās Eirovīzijā un prātnieki ar dziesmu My Star izcīnīja trešo vietu. Latvijas Televīzijai ir ambīcijas «piecu gadu laikā atvest Latvijai uzvaru lielajā Eirovīzijā» (tā izteicās LTV valdes loceklis Sergejs Ņesterovs) - kāpēc gan gaidīt piecus gadus?!