Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VAKARA ZIŅAS: Ainars Virga jau gadu nelieto grādīgos

© F64

Nesen muzikāli izklaidējošajā atpūtas klubā «9. vilnis» savu debiju piedzīvoja grupa «Līvi un Buks», kuru varētu dēvēt par leģendāro «Līvu» mantiniekiem – pie tās vadības ķēries Ainars Virga.

Pusotru stundu ilgajā programmā «Līvi un Buks» bija iekļāvuši daudzas dziesmas no «Līvu» zelta fonda, ieskaitot tādas kā «Dzimtā valoda», «Dzelzsgriezējs», «Metāla sirds», «Zābaku dziesma» un citas. Šajā grupā pie mikrofona ir «OKartes skatuvē» iepazītais «dziedošais ugunsdzēsējs» Jānis Buķelis jeb Buks, otro ģitāru spēlē Edgars Silacērps, basu – Mārtiņš Burkevics, pie bungām ir Vilnis Krieviņš, bet grupas līderis, protams, ir Ainars Virga. Uz koncertu šoreiz nevarēja ierasties taustiņnieks Guntars Mucenieks, kurš bija devies uz Zviedriju. Starp citu, Ainars, Guntars un Vilnis ir spēlējuši oriģinālajos «Līvos», tātad puse no «bukos» esošajiem mūziķiem tiešām var nest «Līvu» vārdu.

Taču vienā aspektā gan jaunie «Līvi» no oriģinālajiem atšķiras. Lai gan aizkulisēs un arī VIP zonā alkohols teju vai pludoja, neviens no «Līviem» nav izdzēris ne pilītes – par to »Vakara Ziņām« izbrīnīti stāstīja kāda tuva grupas mūziķu paziņa. «Jā, tā bija. Vēl viens gluži vai vēsturisks Ginesa rekordu grāmatā ierakstāms fakts,» »Vakara Ziņām« smejoties apliecināja Ainars. Viņš pats jau sen pasludina sevi par brīvu no alkohola. «Man ar to viss ir baigi kārtībā – šā mēneša beigās būs gads bez alkohola,» stāstīja ģitārists. «Es nedzeru vispār. Es pieņēmu tādu lēmumu. Man arī negribas! Piemēram, Raimonds Pauls – reti gan ar viņu tiekos, bet es neatceros tādu reizi, kad viņš neieminētos, cik ļoti grib iedzert, runājot par alkoholismu kā tādu. Man tā nav. Man ir pilnīgi vienalga! Es vienu dienu izlēmu, ka es nedzeršu, un viss! Jā, sanāk, es pat neesmu mēģinājis! Pilnīgi «sausā» esmu kopš februāra – tik ilgs pārtraukums man nav bijis laikam kopš 16 gadu vecuma,» šo rindu autoram jau iepriekš teica Ainars.