Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Carnival Youth lauž Eiropas robežas

Pašu mājās Carnival Youth šogad plašākai auditorijai vispamanāmākie droši vien bija, iesildot Prāta vētras koncertus, bet ar albumu un citām aktivitātēm viņi iekrituši arī ārzemju mūzikas speciālistu acīs © F64

Latvju jaunā grupa Carnival Youth izsludināta kā pirmā no desmit European Border Breakers (EBBA) jeb «Eiropas robežu lauzēju» balvas ieguvējiem. Tā tiek piešķirta Eiropas jaunajiem mūziķiem popa, roka un deju mūzikas žanros.

Tuvākajās nedēļās tiks izsludināti pārējie deviņi, kuri šogad veiksmīgi sevi pierādījuši un iegūs EBBA balvu.

Carnival Youth balvu iegūst par debijas albuma No Clouds Allowed panākumiem, kurā iekļautās dziesmas atskaņotas Eiropas radiostacijās, turklāt grupa arī intensīvi koncertējusi ārpus Latvijas kopš 2014. gada pavasara. Ārzemju prese No Clouds Allowed nodēvējuši par gudru indīfolka (?) ierakstu ar moderniem ritmiem, labiem tekstiem un melanholiskām melodijām, pielīdzinot tādām grupām kā Bombay Bicycle Club un Arcade Fire. Jāpiebilst, ka vakar karnivāļi devās uz Lietuvu, lai sāktu darbu pie otrā albuma ieraksta.

EBBA balvas būtība ir cildināt Eiropas uzlecošos mūzikas māksliniekus, kuri ar savu starptautisko debijas albumu ir guvuši panākumus ārpus dzimtenes, tos izdodot un aktīvi koncertējot. Šo unikālo balvu finansē Eiropas Savienības programma Radošā Eiropa. Starp iepriekšējo gadu EBBA ieguvējiem ir plašs spektrs Eiropas mākslinieku, piemēram, Adele, Mumford & Sons, Milky Chance, Ewert And The Two Dragons, Emeli Sandē, Hozjē, Of Monsters And Men, Disclosure, Keitija Melua, Džons Ņūmens, The Ting Tings, Zaza, Demiens Raiss, Kei Tī Tanstala, Milow un citi.

Lai pretendētu uz 2016. gada EBBA balvu, māksliniekiem ir jābūt vērā ņemamiem panākumiem Eiropā ar savu pirmo starptautiski izdoto albumu laika posmā no 2014. gada 1. augusta līdz 2015. gada 31. jūlijam. Uzvarētājus nosaka pēc datiem, kurus apkopo no Nielsen Music Control, Eiropas Raidorganizāciju apvienības un to radiostacijām un festivāliem, kas piedalās Eiropas talantu apmaiņas programmā. Uzvarētāji, arī Carnival Youth, balvu saņems un uzstāsies ar muzikālu priekšnesumu īpašā ceremonijā, kuru vadīs BBC TV personība Džūls Holends 13. janvārī Groningenā Nīderlandē mūzikas industrijas konferences un festivāla Eurosonic Noorderslag ietvaros. Viens no desmit uzvarētājiem saņems arī Publikas simpātiju balvu, par kuru iespējams būs balsot EBBA mājaslapā no novembra beigām. Starp citu, kādiem padsmit balsotājiem, kuri tiks izvēlēti nejaušības kārtā, būs iespēja kopā ar vienu draugu doties uz EBBA apbalvošanas ceremoniju. Balvā iekļautas arī ceļa un viesnīcas izmaksas.