Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Måns Zelmerlöw - "Perfectly Damaged"

© publicitātes

Eiropā 29 gadus vecais zviedru puisis Monss Selmerlēvs (rakstās viņa vārds un uzvārds tā, ka atliek vien cerēt uz pareizrakstības speciālistu nekļūdību - Måns Zelmerlöw) kļuva pazīstams šā gada maijā ar itin pārliecinošo uzvaru starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Taču pieredze viņam ir liela, arī atpazīstamība un popularitāte dzimtajā zemē – milzīga: 17 singli un seši albumi, no kuriem jau pats pirmais, 2007. gadā izdotais „Stand By For...” kļuva par Zviedrijas Nr.1. Bet vispār mūziķa solo karjera aizsākās 2007. gadā ar trešās vietas iegūšanu Zviedrijas dziesmu konkursā “Melodifestivalen”. Dziesma “Cara Mia” ātri vien guva panākumus dzimtenē un tai sekoja jau minētais debijas albums. Pēc tam - daudz koncertu un daudz popdziesmu. Panākumi Eirovīzijā (viņa dziesma ar dziesmu “Heroes” saņēma vienu no augstākajiem vērtējumiem konkursa vēsturē), protams, ļāva Monsam Selmerlēvam paplašināt savus muzikālos – septembrī viņš dosies apjomīgā Eiropas koncerttūrē, kurā paredzēti 17 koncerti, tostarp arī Rīgā - 13. oktobrī zviedru „eirovīzists” uzstāsies koncertzālē „Palladium”. Līdz tam var iepazīties ar Monsa jaunāko studijas albumu, no kura kā pirmais singls izdots “Heroes” (kas gan cits...) – šobrīd tas aktīvi rotē arī „Radio SWH” ēterā.

PAR. Aizdomīgi laba (vai vismaz ciešama) popmūzika – bez jau minētā „Heroes” tikpat veiksmīga ir arī dziesma „Someday”, neslikta arī „Live While We’re Alive”. Selmerlēva izpildītā popmūzika nav primitīva, tā tiek bagātināta arī dažādiem elektroniskiem un sintīpopa elementiem, veiksmīgas ir arī liriskākās dziesmas.

 

PRET. Pilnam albumam zviedram laikam spēka nav pieticis – uz diska beigām „pieslēptas” pamatīgas žāvas uzdzenošas dziesmas. Zviedrijas popmūzika ar retiem izņēmumiem lielākoties gan vispār ir ļoti kaitinoša – saldena kā pārcukurota tēja.

 

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.