Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Amerikāņu elektroindustriālisti Rīgā

© Publicitātes foto

Šodien, 4. augustā, Eiropas turnejas The We Love Tour ietvaros Rīgas klubā Melnā piektdiena uzstāsies ASV mītošie elektroindustriālā metāla grandi Combichrist.

Pie mums viņi pāris reizes jau ir bijuši, tostarp arī 2010. gada februārī Arēnā Rīga iesildot komentārus neprasošos vācu Rammstein. Akurāt pēc gada Combichrist paciemojās arī Melnajā piektdienā, bet šoreiz viņiem būs pavisam jauns šovs.

Interesanti, ka amerikāņu grupas līderis ir Norvēģijā dzimušais Endijs La Plega, kurš mūziku uzskata par vienu no svarīgākajām lietām savā dzīvē, un Combichrist ir mūziķa nozīmīgākais projekts. Šī grupa izveidota 2003. gadā, tās kontā ir jau septiņi veiksmīgi studijas albumi – pēdējais no tiem, kura nosaukums ir We Love You, nācis klajā pērn. Starp citu, 2004. gadā izdotais EP Sex, Drogen Und Industrial septiņas nedēļas sabija Vācijas alternatīvās mūzikas topa pirmajā vietā, bet 2006. gadā izdotais EP Get Your Body Beat sešas nedēļas bija respektablā Billboard deju mūzikas singlu topa desmitniekā. Jāpiebilst, ka koncerta iesildītāju statusā būs itāļu groove industrial metal grupa JTR Sickert.