Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Faith No More - "Sol Invictus"

© publicitātes

Eu, „Faith No More” un ar jaunu studijas albumu, vai tiešām?! Tiešām. Šī alternatīvā roka un/vai fankmetāla komanda, kas valdīja 80. gadu beigās un no kuras savu iedvesmu smēlušās vesela čupa vēlāk ietekmīgu grupu, varētu pretendēt uz pasaules rekordu par lielāko pauzi starp albumiem – iepriekšējais „FNM” studijas garadarbs tika izdots pirms 18 (!) gadiem, tas bija 1997. gadā klajā nākušais „Album Of The Year”.

 Jāatgādina, ka grupa pastāvēja no 1982. – 1998. gadam, bet pēc tam pajuka, lai savāktos atkal kopā 2009. gadā, tiesa, tolaik tikai koncertēšanai. Šie amerikāņi ar pieraksta vietu Sanfrancisko savu zelta sastāvu nav mainījuši, „FNM” joprojām ir odiozais vokālists Maiks Patons, basģitārists Billijs Golds, taustiņnieks Rodijs Botums, ģitārists Džons Hadsons un bundzinieks Maiks Bordins. Pauzes laikā visiem bija dažādi projekti un projektiņi, tāpēc ik pa laikam ziņas par kādu no šī kvinteta parādījās, tomēr jauna ripuļa iznākšana vienalga pārsteidz. Paši mūziķi klāstījuši, ka tā radīšanā esot ietekmējušies no „The Cramps” un „Siouxsie And The Banshees”, bet dziesmas domātas kā nelielas ainiņas no dažādām filmām. Jāsaka, ka tieši tā tas arī izklausās. „FNM” jūlija beigās dosies arī „Sol Invictus” veicināšanas tūrē, taču līdz gada beigām tās sarakstā manāma tikai Z- un D-Amerika.

 

PAR. Priecē „FNM” ironiski ciniskais piegājiens dziesmu radīšanā – viņi atļaujas pasmaidīt par tēmām, kas daudziem skaitās tabu (paklausieties kaut vai dziesmu „Motherfucker”), to pasvītro arī CD vāciņš un bukletā iekļautās ilustrācijas. Par skaņu materiālu. Rietumu kritiķi lielākoties izceļ episki mistisko „Separation Anxiety”, šo rindu autoram gan vairāk ausīs iekrita „FNM” daiļradei daudz piederīgākā „Cone Of Shame” un ļoti cerīgā „Superhero” (tā gan ir mazliet par garu). Rezumējot – ir labi, pat ļoti labi.

 

PRET. Apskatnieks no „FNM” skaņu produkcijas klāsta priekšroku savulaik deva tādiem albumiem kā „Introduce Yourself” (1987) un „The Real Thing” (1989) ar tādiem superhitiem kā „Epic”, „Falling To Piece” un „Form Out Of Nowhere” priekšgalā, bet jaunajā ripulī tām līdzinās varbūt vienīgi „Black Friday”.

 

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.