Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VAKARA ZIŅAS: Žoržs Siksna ar mīļoto nosvin 58. dzimšanas dienu

© f64

Sieviešu mīlulis, latviešu estrādes zvaigzne Žoržs Siksna 13. jūnijā atzīmēja 58. dzimšanas dienu, kurā par īpašu pārsteigumu parūpējas viņa mīļotā sieviete Anna Zaiceva. Līdzās apburošajai draudzenei Žoržs burtiski atplaucis un kļuvis vēl jauneklīgāks, un no pārciestā infarkta un insulta vairs ne ziņas, ne miņas.  

Vecumam nav nozīmes

»Vakara Ziņas« Žoržu Siksnu sastapa Jelgavā, Uzvaras parka estrādē, kur viņš ar savu mīļoto Annu bija iegriezies uz neilgu brīdi, uz «Amigo Dzintara dziesmu» aptaujas fināla koncertu. Uz Jelgavu Žoržu atvizināja Anna ar abu ģimenes auto «Dacia Duster». Šāda auto modeļa versiju sāka ražot 2013. gadā, un tā cena ir sākot ar 11 000 līdz pat 18 000 eiro atkarībā no aprīkojuma un dzinēja. Anna allaž ir pie auto stūres un jau vēlāk atzina, ka viņai patīk vadīt auto un pievārēti arī lielāki attālumi.

Pirms savas svinīgās uzrunas Žoržs pastāstīja, ka vietā, kur tagad ir estrāde, viņa jaunības gados bijis skolas sporta laukums. Tā kā Žoržs dzimis, audzis Jelgavā un mācījies Jelgavas mūzikas vidusskolā, viņš bieži vien sportojis šajā laukumā, kur tagad uzcelta estrāde.

Tiesa gan, koncertu Žoržs un Anna nenoskatījās un nepalika arī uz svētku banketu, jo pāris devās ceļā uz Tērveti pie jubilāra krustmātes, kur arī bija ieplānots dzimšanas dienas svinību fināls. Žoržs palepojās, ka krustmāte ir lieliska kulināre un krustdēlam šūpuļsvētkos uzcepusi gardu kūku. Viņš pastāstīja, ka dzimšanas dienas rīts viņam sācies ar vienu uzstāšanos. Jau vēlāk kopā ar tuvākajiem draugiem ieturētas dzimšanas dienas pusdienas «Lido», kur pēc Žorža pasūtījuma šefpavārs pagatavojis gardu svētku maltīti, kā arī par godu gaviļniekam tika paceltas konjaka glāzes. Pie galda dziedātājs no draugiem saņēmis arī dāvanas un ziedus.

Žoržs nebēdā, ka viņam vēl viens gads nācis klāt. «Dzimšanas dienā var atskatīties, kas aizvadītajā gadā ir noticis, ko esmu paveicis un ko neesmu. Ja vīrietim nāk gads klāt, tas nav tik traģiski. Sievietēm vairāk rūp vecums. Turklāt mākslā, sportā un citās jomās cilvēka gadu skaitam vairs nepievērš tik lielu uzmanību. Tie ir kompleksaini cilvēki, kas skatās uz gadiem. Ja skatos uz saviem vienaudžiem no populārās mūzikas lauciņa, tad paskat, kā Madonna vēl dzied. Paskat, kā amerikāņu popdīva Lady Gaga un dziedātājs Tonijs Benets laida klajā džeza duetu albumu, turklāt kungam jau 88 gadi. Vecumam nav nozīmes.»

Anna prot iepriecināt

Kamēr Žoržs grimējās un kāpa uz skatuves runu teikt, aizskatuvē viņu pacietīgi gaidīja mīļotā sieviete Anna Zaiceva. Vaicājot, kā Anna Žoržu iepriecinājusi dzimšanas dienā, viņa atklāja, ka dāvana gan mazliet kavējoties. «Pasūtīju internetveikalā no Anglijas zīmola «Desam» kaklasaiti. Viņiem ir ļoti skaistas un košas. Tā ir lieliska dāvana, kas Žoržam noderēs koncertdzīvei. Viņam mājās jau ir izveidojusies kolekcija ar kaklasaitēm. Ceru, ka viņš nepārstās tās kolekcionēt. Simta vēl nav, bet ir vairāki desmiti. Arī es esmu vairākas uzdāvinājusi. Savulaik veikalā «Bergs» bija plašāks sortiments, bet beidzamajā laikā vairs nav. Ceru, ka viņam neapniks šāda dāvana. Godīgi sakot, līdz šim, dāvinot Žoržam kaklasaiti, nekad neesmu kļūdījusies, jo viņam tās ir patikušas,» teica Anna.

Viņa arī pastāstīja, ka Žoržam šī vasara ir piesātināta ar koncertiem. «Būs uzstāšanās Latvijā, bet šad tad aizbraucam arī uz Vāciju koncertēt. Sākotnēji uzstājāmies pilnīgi svešiem cilvēkiem, bet tagad esam ar viņiem iepazinušies un mūs jau gaida. Uz Vāciju braucam ar savu mašīnu, un es esmu pie stūres. Man ārkārtīgi patīk braukt, bet vairāk par 900 kilometriem nevaru pievārēt, tad vajag piestāt atpūsties,» stāsta Anna, kas bieži vien dzied duetā ar Žoržu. Zīmīgi, ka Anna savulaik pie Žorža mācījusies vokālu, un tagad abi izveidojuši ne tikai romantiskas attiecības, bet arī skanīgu duetu.

Vaicājot, vai Anna un Žoržs šovasar neplāno kāzas svinēt, Anna koķeti nosmej, ka šovasar vēl nebūs, bet nākotnē neizslēdz šādu iespēju. «Dzīve parādīs!»