Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Snoop Dogg - "Bush”

© publicitātes foto

Grupa „Bush” vai bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs izdevuši albumu „Snoop Dogg”? Vai, nē, tas ir reperis Snoop Dogg, kas izdevis albumu „Bush”! Šāds jociņš cirkulē mūzikas ierakstu tirgotāju aprindās.

Šis ripulis pazīstamā hiphopa izpildītāja Snūpa karjerā pēc skaita ir jau trīspadsmitais, pie producenta pults sēdējis šāda darbiņa lietpratējs Farels Viljamss. Stilistiski – tā saucamais rietumkrasta „hip hop” sajaukumā ar fanku (daži gan te kaut kur saskata arī regeja iezīmes), panākumi – visai labi (augstas vietas dažādos topos), atsauksmes – ar plus zīmi (piemēram, autoritatīvais izdevums „Rolling Stone” diskam iešķiebis 3,5 zvaigznes no piecām), tātad viss kārtībā. Tiesa, pēdējos gados Snūpam vairs tik labi kā iepriekš neklājas, tāpēc šis „viss kārtībā” ir visai nosacīts – „Bush” jau nu nebūs tas albums, kas šo reperi atgriezīs agrākajās virsotnēs.

PAR. Snoop Dogg savu kompozīciju iedziedāšanā atkal piesaistījis virkni viesmūziķu, un šajā jomā īpaši gribētos izcelt dziesmas „California Roll”, kuras ierakstā piedalījušies arī Stīvijs Vonders un Čārlijs Vilsons, kā arī „Run Away”, kurā sev neierastā lomā iejutusies Gvena Stefanī no „No Doubt”. Ļoti kvalitatīvs darbs, protams, no Farela Viljamsa nekas cits arī nebija gaidāms.

 

PRET. Grūti pateikt, ko tūkstošiem cilvēku atrod Snoop Dogg un viņam līdzīgo mūzikā– varbūt tās izprašanai vienkārši nepieciešams piedzimt vai vismaz dzīvot Amerikā. Baisi garlaicīgi, nekāda asuma. Albums netraucē, tas mierīgi var grabēt fonā pie dzīvokļa uzkopšanas darbiem, taču tā arī ir vienīgā tā jēga un sūtība.

 

Sandris Vanzovičs

* materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.