Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Jaunā viļņa" otrajā konkursa dienā labāk novērtēti Petrika un Ribikovs

© F64

Augstāko novērtējumu jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" otrajā dienā saņēmuši Ukrainas pārstāvji Viktorija Petrika un Vjačeslavs Ribikovs, katrs saņemot 77 balles, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatoru pārstāve Inga Pavlova.

Kopvērtējumā, pieskaitot pirmās dienas vērtējumu, līderes vietu saglabā Gruzijas pārstāve Nuca Buzaladze ar 151 punktu. Abi Ukrainas pārstāvji kopā savākuši 150 punktus.

Ārpus pirmā trijnieka palikuši abi Krievijas pārstāvji Nodars Revija un Jūlija Plaksina, kā arī lietuviete Monika Linkīte ar vērtējumu 145. Viņi aiz sevis atstājuši Ališeru Karimovu no Kazahstānas un armēnieti Sonu Rubenjanu, kuru kopvērtējums ir 143 punkti. Izraēlas pārstāvis Sems Ons kopā savācis 142 punktus.

No šiem dalībniekiem ar vērtējumu 137 iepaliek krievu grupa "O'Genri". ASV pārstāvis Taišons Kolkits un Moldovas pārstāve Lidija Isaka novērtēti ar 135 ballēm. No viņiem ar viena punkta starpību iepaliek Latvijas pārstāvis Stass Šurins. Itālis Antonio Madžo kopvērtējumā saņēmis 131 punktu, trio "Style Mix" no Kirgizstānas - 127, savukārt vāciete Gledisa Damarisa - 126.

Konkursa dalībnieki otrajā konkursa dienā izpildīja savas valsts hitus kopā ar pazīstamiem mūziķiem. Konkursa žūrijā ir Igors Krutojs, Igors Nikolajevs, Laima Vaikule, Leonīds Agutins, Valērijs Meladze, Konstantīns Meladze un Filips Kirkorovs.

Žūrijā bija plānots iekļaut arī dziedātāju Valēriju, kurai ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) kopā ar diviem citiem Krievijas izpildītājiem - Oļegu Gazmanovu un Josifu Kobzonu - liedzis ieceļot Latvijā. Kobzons Latvijas "melnajā sarakstā" nonācis jau otro reizi. 2012.gadā Valērija oficiāli nosaukta par Krievijas prezidenta kandidāta Vladimira Putina uzticamības personu. Dziedātāja paudusi pārliecību, ka Krievijā nav cilvēka, kas varētu tikt galā ar prezidenta pienākumiem labāk nekā Putins. Ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā visi trīs iekļauti uz nenoteiktu laiku.

Festivāla "Jaunais vilnis" organizatori nav snieguši komentārus par mūziķu iekļaušanu "melnajā sarakstā".

"Melnajā sarakstā" iekļautie Krievijas estrādes mākslinieki un viņu pārstāvji plašsaziņas līdzekļos Rinkēviča lēmumam veltījuši daudz skarbu vārdu, aicinot Krutoju atcelt pasākumu, kā arī norādot, ka Rinkēvičam būtu jāatkāpjas no amata.

Pirmais konkurss "Jaunais vilnis" notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa "Cosmos" konkursā uzvaru guva 2004.gadā, bet Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

Pirmajā konkursa dienā visvairāk punktu saņēma Buzaladze. Latvijas pārstāvis arī vakar pirmajā desmitniekā neiekļuva.