Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Aarzemnieki" uzstāsies Igaunijā

Rīt, 26.martā, grupa "Aarzemnieki" dodas nelielā prezentācijas tūrē uz Tallinu, Igaunijā, lai svinētu pavasara atnākšanu un tuvojošos Eirovīzijas dziesmu konkursu.

Tūri grupa ieskandinās ar koncertu sava atbalstītāja "Gemoss" lielveikala atklāšanas pasākumā Tallinā. Pēc tam grupai paredzētas vairākas intervijas ar igauņu žurnālistiem.

Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā - pusfināli 6.maijā un 8.maijā, bet fināls 10.maijā.

Zīmīgi, ka "Aarzemnieki" 6.maijā pirmajā pusfinālā uzstāsies kā otrie un tūlīt aiz viņiem startēs arī dziedātāja Tanja no Igaunijas.

Kopumā konkursā šogad piedalīsies 37 valstis, un to varēs vērot tiešraidē LTV1 un ltv.lv mājas lapā.

"Aarzemnieki" Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā savstarpēji sacentīsies ar mūziķiem no šādām 18 valstīm: Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes.

Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski - Dānija kā rīkotājvalsts, bet Francija un Spānija kā tā saucamā "Lielā piecinieka" valstis.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizē sadarbībā ar Ventspils pilsētu.